8 Ağustos 2017 Salı

Alternatif Aktiviteler: Kes Yapıştır Faaliyetleri..

Haftada bir günü kes yapıştır faaliyetlerine ayırıyoruz.. kesip biçip birşeyler oluşturmak ve onları diledikleri gibi süslemekten çok keyif alıyorlar..
O hafta neler yapacağımıza internet üzerindeki örneklerden karar verdiğim gibi, aşağıdaki kitaplar da kaynak oluyor..

İçinde kesilerek yapılacak çok sayıda aktivite sayfasından oluşuyor..

Bir de aşağıdaki kes yapıştır kitaplarını çok seviyor bizimkiler..

Burada kesilen parçalardan resimdeki şekli oluşturmaya çalışıyor..


Makas becerisi kazanması için de bol bol aşağıdaki kağıtları hazırlayıp kesmesini isteyebilirsiniz..

İlk kez makas kullanmaya başlayacaksa ufaklık, şerit şeklinde kestiğiniz bir kağıdı iki ucundan tutun ve tek bir makas hamlesiyle kesmesini isteyin, aç kapa hamlesi yani.. kestiği parçanın kare, dikdörtgen, üçgene benzemesi makas kullanma konusunda müthiş motivasyon sağlıyor.."Bakalım bu defa ne keseceksin, kare keselim mi mesela" şeklinde yönlendirmelerinizle onları doğrudan kazanmış oluyorsunuz..
Süsleme kısmı en hoşlandıkları kısım.. Bu kısımla her tür yaş grubu çocuğu kazanmak mümkün.. oynar gözler, simli yapıştırıcılar, renkli pullar, taşlar, çeşit çeşit stickerlar, şöniller bulundurun elinizin altında süsleme işleri için.. tek kelimeyle bayılıyorlar..
İşte bizim evdeki kes yapıştır faaliyetlerinden bazıları:
Mesela rengarenk farklı boyutlarda kare üçgen ve dikdörtgen keserek ev yapmalarını isteyin..Ortaya böyle şirin birşey çıkıyor..

Ya da bahçeden topladığımız çam iğneleriyle böyle bir kirpi..

Delgeçle herhangi bir faaliyet kağıdına n kenarlarını delerek kurdele geçirmesini isteyebilirsiniz..Bu limonda olduğu gibi..

Ve diğerleri..


Basit bir faaliyet kağıdını bırakın diledikleri gibi süslesinler.. Aşağıdakilrde olduğu gibi..




Denizden birlikte topladığınız deniz kabuklarının sunumunu aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.. Sokaktan topladığınız herşeyi dalı, yaprağı da bu şekilde yapıştırarak farklı görseller yaratabilirsiniz..


Bunları atlamışım:(


1 yorum:

  1. Kızım ne zamandır kardan adam istiyordu bende ama kızım kar yağınca yapariz diyordum.Harika bir fikir oldu pamuktan kardan adam.Tesekkürleerr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...