2 Ağustos 2017 Çarşamba

Alternatif Aktiviteler: Antrenman Çanağı ve Toplarla Oynanabilecek Oyunlar..

Antrenman çanakları da çok sayıda oyun türetebileceğiniz parçalardan..

Belli bir uzaklığa dizdiğiniz çanakların üzerine söylediğiniz renkteki topları sepetten bularak getirip koymasını isteyin.. Çanakların yanında durunki çanakların hepsi topla dolduğunda yanına aldığınız bir kaba ya da sepete boşaltın, oyun durmasın.. o renkteki top sepetlerinde kalmadığında diğer renge geçin..toplar bitene kadar devam edin.. Arada renklendirmek için kırmızı topları tavşan gibi zıplayarak getirmenizi istiyorum gibi komutlar verin.. Bayılıyorlar.. Başka bir versiyon da sadece çanakların renklerinde olan topları aynı renkteki çanaklara yerleştirmelerini isteyebilirsiniz..

Bir diğer oyun da denge oyunu.. Kafalarına koydukları çanaklara hiç dokunmadan düşürmemeye çalışarak belli bir mesafeyi tamamlamasını isteyin..
Çanaklardan çok sayıda oyun türetmeniz mümkün.. Aralıklı aralıklı ip şeklinde dizip futbolcular gibi bir sağından bir solundan geçerek parkuru tamamlamalarını isteyebilirsiniz.. Ya da zıp zıp üzerlerinden atlayarak..
Renkli toplarla yine oynadığımız çok keyifli bir oyun var, hem evde hem de bahçede sık sık oynuyoruz.. Ayrıca topları toplatmak için de çok iyi bir yöntem oluyor.. Renkli topları her yana dağıtın, zaten dağılmışsa bırakın dağınık kalsın:) Her çocuk için bir kova koyun uzak bir kenara.. Sırayla topların renklerini söyleyin ve söylediğiniz renkteki toplar bitene kadar toplayarak kovalarına getirmelerini söyleyin.. Yani önce sarı topları toplamalarını söyleyin, sarı toplar bitince kırmızı toplar gibi.. Her seferinde en fazla iki topla kovasına gelebilirler.. Toplar bittiğinde kovasına en çok topu toplayan kazanır.. Topların renklerini ve komutları ingilizce de söyleyebilirsiniz..
Dediğim gibi elinizdeki bir materyalden çok sayıda oyun türetebilirsiniz, tamamen hayal gücünüze kalmış..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...