2 Ağustos 2017 Çarşamba

Alternatif Aktiviteler: İp Merdiven ve Sallanma Halatı..

Çocukların çok keyif alacağını umduğum ip merdiveni dün akşam hazırladık babalarıyla..


Birkaç ağacın budanan dallarını iyice bıçakla soyup eşit parçalar halinde keserek kenarlarını matkapla deldik.. Tekzenden metresi 1 tl olan ipten 8 metre aldık, dalların deliklerinden geçirip düğüm atarak salıncaklarının asılı olduğu demire bağladık..
Hayal güçleri karşısında şaşırıp kalmıştık.. Tırmanmanın yanında asılıp sallanma, oturup sallanma gibi birçok şey türettiler maliyeti 8 lira olan, hazırlaması 1 saati geçmeyen bu ip merdivenle..
İmkanlarınız elverişliyse denemelisiniz..
Çocukları asla ip merdivende yalnız bırakmamanız tavsiyesiyle tabii..
Yine yapı marketlerden 3-4 metre uzunluğunda kalın bir halat alıp, düğümler atarak bir ağaca veya sabit bir yere bağlayabilirsiniz.. "Maymun oldum ben" diyerek asılıp sallanmayı çok seviyorlar.. Kol kasları da güçleniyor böylece..


Diğer taraftan bir bara elleriyle asılarak tutunup, kalabileceği kadar kalmaları yönünde egzersizler yapmak hem kol kasları hem de boylarının uzamaları için çok faydalı.. En basitinden bir oklavayı babayla karşılıklı tutarak asılmasını isteyebilirsiniz.. Her seferinde kalma süresinin artışı onları çok motive ediyor.. Bunun için zaman tutmak yerine sesli sayıyoruz biz.. Keyiflerini görmeniz lazım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...