10 Ağustos 2017 Perşembe

Çocuklar için Kitap Tavsiyesi-4..

Yine uzun zamandır mağazalarda kitap incelemeleri sonunda elimde bayağı bir kitap adı birikmişti.. iş yine D&R internet sitesinden alışverişe kalmıştı..
Başlıyorum:
• Parıltı yayınlarının Çıkartmalarla Serisi:
Kitaptaki ana gövde üzerine çıkartmalarla parçalarını yapıştırıp çeşitli figürler oluşturma üzerine tasarlanmış çok güzel bir seri.. Bir bütünü oluşturma ve detaylara dikkat etme yönlerini pekiştiriyor..Parıltı yayınları her dönem bize hitap edecek bir seri çıkarıyor.. Kolay kısımları da komplike kısımları da.. O yüzden her seviyeye hitap edebilir..

• Çıkartmalarla Saati/Zamanı Öğrenelim:
Öğrenme açısından eğlenceli kitaplar, sadece yeniden çıkarıp yapıştırılabilir çıkartmaların çabuk deforme olması sıkıntı..

•Bilim Kitapları:
Sürekli sorular soran küçük bilim insanları için keyifli anlatımlarla bilim..

•Yaşadığımız Yerler:
Rengarenk bol aktiviteli bir kitap..Hem belli kavramları vurgulayıp, hem de dikkat yönlenlerini geliştiriyor..Kızımın favorilerinden..

• 1000 Hayvanı Bul:
Bu kitaba da bayıldılar, aslında çok uzun süreli bir kitap.. ilk etapta eksik çıkartmaları yapıştırıyorsunuz ve karışık bir resmi tamamlıyorsunuz.. Çıkartmalar bittikten sonra da o karışık resim içinden bulunması istenen hayvanları buluyorsunuz..
Hem motor becerilerinin gelişmesi hem de dikkat-konsantrasyon açısından güzel bir kitap..


•Matematik Kitapları:
Matematiğe eğlence gözüyle bakan bizim minikler için aldığım alternatif matematik kitapları..


•Denizdeki 1001 Şeyi Bulun:
Kızım bu tür kitaplara bayılıyor.. Elimizdekileri ezberledikçe yenilerini ekliyoruz..


•Nerede Bu Mirketler:
İşte bu siparişin favorisi.. Günlerce bu bu kitapla yattı bu kitapla kalktı..Seveceğinden emindim de bu kadarını ben de beklemiyordum:)

Önceki yazılarımda söylediğim gibi, bir çocuğun kitapları çok sevmesi çok önemli.. "Alıyoruz alıyoruz yüzüne bakmıyor" diyorsanız yanlış yoldasınız, onu içine çekecek bir kitap koyamamışsınız henüz önüne demektir.. çocuğunuzun ilgisine yönelik kitaplarla onu bu dünyaya çekmek sizin elinizde, kitapların ne kadar keyifli eğlenceli şeyler olduğunu farkettikçe gerisi gelecektir zaten.. Ondan sonra isteseniz de o dünyadan çıkartamayacaksınız onu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...