24 Mayıs 2018 Perşembe

Çocuklar için Kutu Oyunu Tavsiyesi-2..

Bu konuda daha önce yazmıştım.. Çok fazla kutu oyunu var piyasada.. Bazıları mantıken birbirinin türevi.. Bazıları gerçekten çok orjinal.. Çocuklarda yaratıcı düşünmeden tutunda çok yönde gelişim sağlıyor.. En önemli kısmı da bunları oyunla yaptırıyor.. İşte tam benim mantığım..
Oyunla gelişim.. Sadece ama sadece oyunla..
Gelelim bizim elimizin altındakilere yeni eklenenlere..
Figürix:

Pratik Bardaklar:

Sudoku:

Katamino:

Satranç:


Yılan Oyunu:

Panic lab:

Funny Faces:

Pür Dikkat Dinle Pür Dikkat Oyna:

Matematik Tombala:

Sırada almayı planladığım birkaç oyun daha var.. Katamino aile, Noodlers, Beleduc Pomela,Smart Butterflies, Clementoni trafik kuralları, Piatnik Çılgın Canavarlar, Bil Bakalım Kim, Beleduc Candy ya da Shapy ve Pictureka'ya alternatif Dedektif.. Neşeli Ahtapot motor becerileri açısından çok iyi bir oyun ama fiyatı biraz yüksek geliyor bana..
Yukotoys Hadi Anlat seti de tabunun basit versiyonu.. İfade becerilerini geliştirmesi açısında güzel bi oyun, hem de ucuz..Elinizde herhangi bir setin bak öğren resimli kartları ve bir kum saatiniz varsa bu oyunu evde kendiniz de kurabilirsiniz almadan..
Yukakids'in Bak Diz Boz seti de keyifli bir set..
Bir de hikaye anlatma zarlarını çok faydalı buluyorum.. Biz de Meraklı Minik dergisinin eki olarak epeyce var.. O nedenle ben ekstra almadım.. Ama yoksa edinin mutlaka ya da evde yapın.. Birkaç zar yapın ve her yüzeyine farklı farklı şeylerin resmini çizin.. Sonrada birkaçını birden atın ve çıkan resimleri içeren bir hikaye anlatmasını isteyin.. Bence çocukluk dönemi için en müthiş oyunlardan biri..
Bir de Meraklı Minik abonesi değilseniz olun mutlaka.. Her sayıda derginin ekinde bir oyun geliyor.. Bizim bugüne kadar gelen oyunların herbiri poşetlenmiş olarak bir kutunun içinde saklanır itina ile.. Haftada bir kez çıkarıp oynarız eski sayıların oyunlarından.. En kıymetli kutularımızdandır bu kutu..
Safari hide&seek tarzı bir oyun alın mutlaka.. Müthiş bir kurgu.. Bizde bir derginin ekinden olduğu için almama gerek kalmadı ama sizde yoksa mutlaka edinin..
Son olarak şunu da mutlaka yapın evde:
Bir kum saati edinin ve o kum saatiyle değişik oyunlar türetin.. Mesela süre bitene kadar kırmızı renkte 5 şey saymasını isteyin veya kahvaltıda yediği 4 şey.. Bu oyundan çok çok keyif alıyorlar, zamanı kullanmanın önemi ile hafızayı zorlama birleşince ortaya çok eğlenceli anlar çıkıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...