7 Eylül 2014 Pazar

İçtiğiniz Soda/Maden Suyuna Dikkat..

Sulardan sonra piyasadaki birçok soda/ maden suyu markasının da masum olmadığı ortaya çıktı.. Türk Gıda Maddeleri tüzüğüne göre soda ve maden sularının nitrit ve amonyok içermemesi gerekiyor.. Maalesef ki Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan analiz sonuçlarına göre 11 markada nitrit ve amonyak tespit edildi, bu markalar:
- Uludağ
- Kızılay
- Kınık
- Askoop Kızılcahamam
- Salihli
- Çınar
- Şifa
- Kula
- Yıldız
- Çamlık
- Kuzuluk

Bu markaların yanında analiz sonuçları temiz çıkan 5 marka ise
- Sırma
- Sarıkız
- Efe
- Beypazarı
- Özkaynak

Maden suyu ya da sodayı içerken vücudumuza yararlı olduğunu düşünerek tüketiyoruz, fakat vucüdumuza verdiğimiz zararın farkında olamıyoruz.. Maalesef ki günümüzde artık hiçbir şey düşündüğümüz kadar masum değil..
Bu arada maden suyu ile soda arasındaki farkı da açıklamakta fayda var:
Soda ile maden suyu aynı şey değildir. Soda, içme suyuna, 1 litreye en az 570 mg bikarbonat ve 1000 mg karbondioksit katılarak elde edilen yapay bir içecektir.
Maden suyu ise doğal bir içecektir. Mineral açısından çok zengindir. İçeriğinde bikarbonat ve karbondioksitin yanısıra magnezyum, kalsiyum, sülfat gibi ana elementler de vardır.

3 yorum:

  1. "Maalesef ki Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan analiz sonuçlarına göre 11 markada nitrit ve amonyak tespit edildi" diye yazıyorsunuz.. Elinizde onaylı analiz sonuçlarınız varmı?? Varsa neden açıklamadınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgiler http://www.gidahareketi.org web sitesinden alınmıştır

      Sil
  2. Kıbrıs, içindeki nitrattan dolayı bazi madensularini almiyomus. Hamilelik surecimde arastirirken okumustum. Belki o yildan bu yila bir degisiklik olmustur. Ama yine de nitrat-nitrit oranlari yaziyor sisenin ustunde. Ulkemizde belli bir oranda olursa izin veriliyor. Ama ne olursa olsun yine de zararli. Icerige bakilmali.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...