14 Eylül 2014 Pazar

Fiyat/Performansı En İyi Ürünlerden: Era Izgara Makinesi..

Yıllar önce Tefal marka ızgara makinesine dünya para vermiş biri olmanın yanında ne ızgarasından ne de temizliğinden memnun kalmıştım.. Izgarayı çok seven bir aile olarak, mutfağımızın vazgeçilmezi balığı ızgara yapmak işkenceye dönüşmeye başlayınca ciddi bir araştırmaya giriştim.. Piyasada yine ünlü markaların yüksek rakamlı ızgara makinelerinin reklamları dönüyordu.. Hem temizliği pratik olan hem de dumanı kokusu  olmayan bir ızgara makinesi bulayım ne kadarsa ne kadar vereceğim diye başladım araştırmaya.. İsteklerim doğrultusunda yaptığım araştırmalar Era marka ızgara makinesine çıkmaya başlayınca anladım bu markanın ciddi bir müdavim kitlesi olduğunu.. Daha önce ne adını duymuştum, ne de bir fikrim vardı.. Diğer tarafta kıyaslama yaptığım markalar philips gibi dünya devi markalardı.. Hakkında o kadar o kadar olumlu yorum okuyunca, tüm aradığım özellikleri birarada barındırdığını görünce, bir de 60 TL gibi bir fiyatı olduğunu öğrenince marka ne olursa olsun riske girmeye, bir kere denemeye değer dedim ve hepsiburada üzerinden verdim siparişini.. Geldiği gibi ilk denemeyi yaptık hemen.. Gerçekten çok başarılıydı..
Piyasadaki diğer ızgara makinelerinden en büyük farkı tasarımı.. Diğer makinelerde rezistansın aşağıda olması ve et piştikçe rezistansın üzerine yağ damlatması duman ve kokuya neden oluyor.. Ayrıca rezistans aşağıda olduğu için üzerine yani direkt olarak sıcak yüzeye koyduğunuz et de pişmeden yanma eğiliminde oluyor.. Oysa Era marka rezistansı üst kapağa tasarlamış, alttaki ızgara teline koyduğunuz et üstten usul usul pişiyor, yağıda rezistans üzerine damlamadığı için ne duman ne de koku oluyor.. Alt hazneye az miktar da su koyuyoruz biz, yağ bunun içine damlıyor, temizlik de kolay oluyor.. Balkona falan gerek kalmadan rahatlıkla mutfağın ortasında ızgara yapabiliyorsunuz böylece.. Temizliğe gelince, rezistansın bulunduğu üst kapağı ayırıp alt hazneyi ve ızgara telini bulaşık makinesine atabiliyorsunuz.. Üst kapağının olması da temizlik açısından müthiş bir artı.. Etrafa herhangi bir sıçrama falan da olmuyor böylece..
3 yıl önce 60 TL'ye aldığım bu ürünü hala tam performans kullanmakta olduğumu söylemeden geçemeyeceğim.. Üstelik haftada 1 ya da 2 defa ızgara yapılan bir mutfağa sahibim.. Evimdeki fiyat performans olarak en iyi ürün diyebilirim.. Eğer siz de ızgara makinesi alma niyetindeyseniz öyle servet harcamaya falan gerek yok, zamanında harcamış biri olarak tavsiyem Era' dan yana olacak..




2 yorum:

  1. Alt kısmına alüminyum folyo yayarsanız alt kısım da hiç kirlenmiyor��

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Paylaşımınız için çok teşekkürler fakat pişirme işlemlerinde alüminyum folyo kullanmak çok sağlıklı gelmiyor bana:(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...