20 Eylül 2014 Cumartesi

Antibakteriyel Sıvı Sabun Gerçeği..

Antibakteriyel sıvı sabunlardaki içeriklerin açığa çıkması nedeniyle sıvı sabunlar yeniden sorgulanmaya başladı.. Sıradan bir sıvı sabuna mikroorganizmaları öldüren kimyasallar eklenerek elde edilir antibakteriyel sıvı sabunlar.. Birkaç bakteriye karşı test edilir fakat sanki hepsini öldüyormuş gibi reklamları yapılır.. Maalesef ki normal sıvı sabunlara göre temizlikte daha üstün olduklarını ispat eden herhangi çalışma da bulunmamaktadır.. Bu kadar ağır kimsayalı bünyesinde barındıran antibakteriyel sıvı sabunların içeriğindeki en zararlı maddelerden biri de Triclosan'dır.. Basit bir internet araştırması ile ne kadar zararı olduğunu görebilirsiniz.. Sağlığımızı tehdit etmeden de bakterilerden kurtulabiliriz diye düşünüyorum.. Yıllardır ilaç sektöründe üretim sahalarında çalışmış biri olarak üretime giren herkese (çalışan, misafir farketmez) ilk verilen eğitimin el yıkama eğitimi olduğunu belirtmek isterim.. Bu eğitimlerde el yıkamanın kimyasal değil fiziksel bir işlem olduğu her seferinde vurgulanarak, her üretim sahasına girişte en az 15 saniye ellerin iyice ovalanarak yıkanması gerektiği anlatılır.
Bu anlamda sıvı sabun olarak tavsiyem market raflarından alınan bol kimyasallı sıvı sabunlar yerine moms green gibi tamamen doğal içerikli markalardan yana olacak..  Ben evimde bu markayı kullanıyorum.. Organik marketlerden alacağınız sıvı sabunları da kullanabilirsiniz..
Madem el yıkama konusuna girdik, özellikle uyarmak istediğim bir konu daha var.. Lütfen ama lütfen  alışveriş merkezi, mola yerleri gibi ortak kullanılan tuvaletlerde el kurutucu fanları kullanmayın.. Bakteri ve mikrop açısından zengin o ortamın havasını nemli ellerinize üfleyerek yıkayıp temizlediğiniz ellerinizi daha çok kirletmenize neden oluyor.. Bir de ricam o tür ortamlarda çeşme başları, kapı kolları gibi mikroplar açısından zengin yerlere temas etmememiz yönünde olacak, özellikle de ellerinizi yıkadıktan sonra buna dikkat edin.. Mutlaka bir peçete olsun elinizde..

1 yorum:

  1. Hem sampuan hem vücut temizleyici hem de el sabunu olarak bebeğim için Urtekram Organik Bebek Şampuanı kullanıyorum. köpük halde kullanmak daha kolay olduğundan içine biraz su koyup köpük makinesine koyuyorum (su olmayınca kıvamı yoğun geldiği için köyl olmuyor.) Ancak su acaba sabunun son kullanma tarihini etkiliyor mudur yani çok daha erken bozuluyor mudur acaba diye düşünmeden edemiyorum.
    MAMBİNO ORGANICS Bebek ve Çocuk Saç - Vücut Şampuanı (Sooth Me Wash & Shampoo) denk geldim internette. Sıffin bi fikriniz var mı?
    İçerik :
    Saponified cocos nucifera (organik hindistancevizi) yağı, organik zeytinyağı, organik jojoba yağı, bitkisel gliserin, aloe barbadensis (organik aloe) yaprak suyu, rosemarinus officinalis (organik biberiye) yaprağı özü, tatlı portakal kabuğu yağı.
    Içerik için bunlar yazılı.


    Bir de moms green markasını sonraki yazılarınızda artık onermediginizi yazmıştınız. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...