28 Ekim 2013 Pazartesi

Bebeğin İlk Ayakkabısında Nelere Dikkat Edilmeli ??

Bebeğiniz artık ilk adımlarını atmaya başlamışsa ev ortamında yalınayak ya da altı kaymaz çorapla yürümesi, sadece dışarı gezmelerinde ayakkabı kullanılması tavsiye ediliyor.. Ayakkabısız yürümek ayak kaslarını güçlendirip, ayağın yayılmasına ve yerle temasın artmasına olanak tanıdığı için ilk adımlarını atmaya başlamış bebeğinizi daha rahat yürümeye teşvik ediyor.. Dışarı gezmeleri ayakkabısı alırken bebeğin bu dönemine yardımcı olacak, yürüyüşüne engel teşkil etmeyecek şekilde ayakkabı seçmek çok önemli.. Bunun için dikkat edilecek birkaç nokta var..
Bunlardan ilki ayakkabı tabanının esnek olması.. Elinize aldığınızda kolay bir şekilde tabanın kıvılır ve esner olması gerekiyor.. Sert ve hafif olamayan ayakkabılardan kaçınmak gerekiyor..Bebeklerin ayakları yetişkinlerden çok daha fazla terlediği için plastik, sentetik malzemeler yerine deri malzemeli ayakkabıların seçilmesi gerekiyor.. Sivri burunlu, hacimli, platformlu, ortopedik, yüksek bilekli ürünlerden kaçınarak ortapedik olmayan, yuvarlak burunlu ve düşük bilekli ayakkabıların tercih edilmesi tavsiye ediliyor.. Ayakkabının altının kaymaması ama yer tutuşunun da çok olmamasına dikkat edilmeli.. Ayakkabının alınırken bebeğe ayakları yere basarak denenmeli, baş parmağı önünde bir parmak kadar boşluk olmalı, alındıktan sonra ise her hafta önünde boşluk kontrol edilmeli, baş parmak ayakkabıya değmeye başladığında ise yeni ayakkabı alınmalı.. Ayakkabı kullanıldığı dönemde ayak tırnakları düzenli kesilmeli.. Diğer bir önemli ayrıntı ise ayakkabı ayağın şeklini aldığı için çevreniz tarafında teklif edilen kullanılmış ayakkabı önerilerini kibarca geri çevirin.. Kullanılmış bir ayakkabı ayağa tam uyum sağlamaz ve yeterli desteği vermez.. 
Bu öneriler doğrultusunda biz ilk ayakkabımızı almak için birçok markaya baktık.. Adidas, Nike, Puma vs.. Kimisinin malzemesi sert geldi, kimisinde numara bulamadık.. En son girdiğimiz Deichman mağazasında incelediğimiz Elefanten marka ayakkabıda aradığımız tüm bu özellikleri bir arada bulduk.. Daha önce hiç duymadığımız bu marka ile ilgili yaptığımız araştırmada yıllardır bebek ayakkabısı yapan ve işinde gerçekten uzmanlaşmış bir Alman markası olduğunu da öğrenince içimize sinerek kızımızın ilk ayakkabılarını aldık.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...