18 Haziran 2017 Pazar

Süper Gıdalar..

Süper gıda kavramı çok popüler olmaya başladı günümüzde..
Benim de mutfağımda çocuklarımın bünyelerini hep güçlü tutmak için kullandığım süper gıdalarım var.. Neler mi??
Kefir, taze ev yapımı yoğurt, mevsim meyvelerinden taze sıkılmış posalı meyve suyu, ceviz, bal, bitki çayı bunlar hergün istinasız menülerinde zaten..
Bunların yanında:
1- Kayısı Çekirdeği İçi: Her kahvaltıda cevizin yanında 1-2 tane veriyorum, müthiş bir antioksidan..
2-Zerdeçal: Yemeklerini yaparken mutlaka biraz ekliyorum, etkileri tartışılmaz..
3- Çörek otu yağı: Birkaç günde bir meyve sularına birer damla damlatıyorum..
4- Hindistan Cevizi Yağı: Kek, puding, kurabiye gibi keyif atıştırmalıklarını bundan yapıyorum..
5- Kinoa: Ununu kullanıyorum ben, çorba terbiyesinden tutunda keke kadar hepsinin içine bir miktar koyuyorum..
6- Chia: Çocuklar için hazırladığım herşeyin içine atıyorum biraz.. Özellikle kurabiyeye çok yakışıyor..
7- Keçiboynuzu tozu: Keklere, kurabiyelere ekliyorum biraz..
8- Dut, Kızılcık, Yanan Mersini, Böğürtlen, kiraz, vişne, erik, üzüm: Mevsiminde dondurup sonrasında bol bol komposto yapıyorum öğlen öğünleri için..
9- Nar ve Portakal: Olmazsa olmazımız.. Mevsimine göre taze sıkılmış meyve sularımızın demirbaşları..
10- Yulaf ve Keten Tohumu: Yaptığım ekmeklere ekliyorum genelde..
11- Sarmısak: Her yemeklerine koyuyorum istisnasız..
12-Zeytinyağı: Herşeyleri bununla yapılıyor.. Vazgeçilmezimiz..
13- Brokoli ve Balkabağı: Mevsiminde dondurup koyuyorum, çorbalarına bir parça ilave ediyorum mutlaka..
14- Kuru Baklagiller: Haftada bir kez mutlaka bir kuru baklagil yemeği yapıyorum..

Bunlar benim mutfağımda çocuklarım için olmazsa olmazlarım.. Doğal olmaları şart.. Doğal değilse süper de değildir zaten,net.. Yazdığım her bir gıdanın doğalı neredeyse araştırıp bulup öyle satın alıyorum, marketten asla almıyorum..
Çocuklarıma doğal yollarla verdiklerimin karşılığını kat be kat fazlasıyla aldım hep.. Öyle güçlü bünyeleri var ki herkes hastalıktan yıkılırken onlar kolay kolay hasta olmazlar, nadiren oldukları zaman da hiç devrilmeden kısa sürede atlatırlar ilaç kullanmadan..
Aşıların yan etkileri konusu da tartışmalıdır yıllardır.. Alerjiler vs.. Güçlü bir beslenmeyle aşıların yan etkileri de atlatılabilmektedir..
Doğru antioksidanlarla vücut aldığı toksinleri daha kolayca temizleyebilmektedir..




4 yorum:

  1. Merhabalar.bebeğim 10 aylık oldu nerdeyse. 6. Ay aşısı olan polio yu oan asm de olmadığı için yapılmamıştı. Daha sonra araştırırken polio aşısının nekadar zararlı olduğunu öğrendim. Şimdi 1 yaş aşısı kkk yaklaşıyor. Bence etrafımda görüp duyduklarımla söylüyorum ayrıca da araştırdıklarımla bazı yanetkileri sağlıklı beslenmeyle atlatılabilrcek cinsten değil. Yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kalıyorum. Ben aşışarımın hiçbiri olmadan çıkarmışım çocukluk çağı hastalıklarımı. Bağışıklık kazandığım için ilk bir yıl herşeyden korudu antikorlarım. Çocukluk çağı hastalıklarıyla çok korkutuluyor fakat aşıyla gelen ve bir daha asla geri dönderilemeyecek hastalıklar hiç bahsedilmiyor. Her iki türlü de korkuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aşı konusu apayrı bir konu, hastalığı bırakın ölümle sonuçlanan durumlar bile var.. bazı durumlarda bazı aşıların yaptırılmaması gerekiyor mesela. O nedenle çok iyi araştırmak, çok iyi anlamak gerekiyor, her iki görüştede çok fazla spekülasyon var.. benim kastettiğim durum dikkatle karar verip aşı yaptırmayı seçenlerin de sonrasında hala yapabilecekleri birşeyler olduğunu vurgulamak içindi..

    YanıtlaSil
  3. Listenizde kesin soğan da vardır buraya eklenmeyen. Bebeğim kuru yeşil farketmez her türlü seviyor. Baba sevdiği için sanırım soğan svgisi genetik kodlarına işlemiş. :)

    Tatilinizi otellerde değil de ailece kamp şeklinde yaptığınızı okumuştum önceki paylaşımlarınızda. Bu yıl var öı tatil planınız ? Nasıl planlıyorsunuz hazırlıklarınız vs. Bunla ilgili de paylaşım yaparsınız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğan olmadan olur mu.. Burada sadece içerik bakımından bilirkişilerin süper gıda olarak adlandırdıkları ile benim süper gıda olarak tanımladıklarımı paylaştım.. soğan yemeklerin demirbaşı olduğu kadar, yeşiliyle kurusuyla sinek ısırıklarında da, diş çıkarma döneminde de hep yanımızda oldu.. Hele şimdi bir de bahçeden toplanarak mutfağa girenlerin tadı apayrı..
      Tatilimiz yine kamp olacak.. hamileliğimden bu yana otel tatili hiç yapmadım, zorunlu iş seyahatleri dışında.. Hepimiz çok keyif alıyoruz bu şekilde.. dört duvar arasına kapanmak hiç bize göre olmadı, özgürlüğün doğanın tadını çıkarıyor, yeni yeni insanlarla tanışıyoruz.. çocuklar zorlukları da görerek daha dirençli olmayı öğreniyorlar.. hiçbirşeyin kolay yoldan hazır olarak önlerine gelmeyeceğini biliyorlar.. hep birlikte çadır kuruyor yatak hazırlıyor eşyaları indiriyor yemek yapıyor bulaşık yıkıyoruz.. herkesin boyuna göre sorumlulukları var.. Bizim için her zaman onların mutlu olması, onların kazanımları çok daha önemli oldu, zorluk derecesi ne olursa olsun..
      Bu yılda arabayla kuzeye doğru vurup kendimizi, kamp yapa yapa bir avrupa seyahati planlıyoruz, rota üzerinde çalışıyoruz bugünlerde.. daha önceki tatil yazılarımda paylaşmıştım aslında hazırlık vs kısmını..
      Yazamadığım da çok tatil var, malum çocuklarla öyle yoğun bir programımız var ki gün içinde ancak onlar uyuyunca fırsatım oluyor bloğa birşeyler yazmaya.. bazen onlarla ben de devrilip kalıyorum, bazen de yanlarına kıvrılıp o mis kokulu ayaklar yüzüme değerken bu değerli anları kaçırmamayı tercih ediyorum..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...