22 Haziran 2017 Perşembe

Çocuğunuza Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilecekler..

Bugünlerde bu soru oldukça fazla gelmeye başladı malum güneş sezonunu açtık, daha önce de birkaç yazının içinde paylaşmıştım ama istekleri kırmamak adına tekrar derleyici bir yazı yazmam farz oldu:)
Fazla uzatmadan özet geçeceğim..
Öncelikle herhangi bir kozmetik ürün alırken içeriğinde olmaması gereken kimyasalları yazayım elinizin altında şurada derli toplu dursun:

Oxybenzone, 4-MBC (4-methy-benzylidene camphor), 3-BP (benzophenone), OCM (Octylmethoxycinnamate), Ethylhexylmethoxycinnamate, HMS- Homosalate, Octyldimethyl-PABA, Retinil palmitat –retinol, Titanyum dioksit, carmin, sodium benzoate, benzyl alcohol, benzyl benzoate, mineral oil (PARAFFIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, PETROLEUM, PROLATUM OIL, WHITE MINERAL OIL), polisorbate, paraben (Nipagin, Nipazol diye de geçer), sodyum hidroksit, formaldehit, PEG, EDTA, Methylisothiazolinone, diemethicone, sulfate, DMDM hydantoin, talc, DEA (DIETHANOLAMINE), MEA (MONOETHANOLAMIDE), TEA (TRIETHANOLAMINE), BHA (BUTYLATED HYDROXYANISOLE) ve BHT (BUTYLATED HYDROXYTOLUENE), DMDM HYDANTOIN, DIAZOLIDINYL UREA, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHENAMINE, veya QUARTERNIUM-15, PETROLATUM, SLES (SODIUM LAURETH SULFATE) ve SLS (SODIUM LAURYL SULFATE), TRICLOSAN, OXYBENZONE, RETINYL PALMITATE, AVOBENZONE, BENZOPHENONE-3, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CINOXATE, DIOXYBENZONE, HOMOSALATE, MENTHYL ANTHRANILATEPADIMATE O, PARA AMINO BENZOIC ACID, PHENYLBENZIMIDAZOLE, SULISOBENZONE, ALUMINIUM, KURŞUN, CIVA, KADMİYUM, ARSENİK, NİKEL, Coumarine, Carbomer, Toluen, Isopropyl Palmitate, Myristyl Myristate..

Bunun yanında akneye meyilli ciltlerde gözenek tıkayıcı özelliğinden dolayı aşağıdaki kimyasallara dikkat etmek gerekiyor:
SİLİKON, LANOLİN, GLİSERİN, CETEARYL ALKOL, CETYL ALKOL

Görüldüğü gibi liste epey kabarık.. Güneş kremi söz konusu olduğunda piyasada özellikle titanyum dioksitsiz ürün bulmak neredeyse imkansız..
trukid markası da dimethicon ve sulfate konusunda bende sınıfı geçemedi..

Daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi, bu koşullar altında benim tek tercih edebileceğim ürün Badger güneş kremi.. içerik tertemiz.. Başta baby ve kids serisinden sonra şimdi kokusuz olanı kullanıyoruz biz ailecek..40 dakika kadar ciltte kalma iddiaları var ama benim gözlemim çok daha fazla olduğu yönünde, bazen neredeyse tek sürüşle tüm günü geçirdiğimiz oluyor suya girip çıkılsa bile.. kalıcılığı net farkediliyor.. o nedenle ürün pahalı gibi gözükse de çok uzun süre kullanılabiliyor..

2 yorum:

  1. Doktorumuz trukid markasını önerdi güneş kremi olarak. Ancak 6 ay öncesine uygun değil diye ekledi. İlgili marka konusunda fikirlerinizi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı da güncelledim, trukids çok sorulur oldu çünkü.. dimethicone ve sulfate içeriği nedeniyle bende sınıfı geçemedi, önünde badger gibi içeriği temiz bir ürün varken hele..6 ay öncesi hiçbir güneş kremi kıllanmamak gerekiyor, başka bir yazımda paylaşmıştım, şapka ve kıyafetlerle korunmalı çocuk bu dönemde..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...