18 Haziran 2016 Cumartesi

Arabada Güvenlik Konusunda Derleyici Bir Yazı ve 15-36 kg Oto Koltuğu Tavsiyesi

Daha önce de yazdığım üzere 0-12 ay (0-9 kg) arası dönemde bebekler için yapılmış ana kucağı kullanılmalı ve yüzü arka cama bakacak şekilde bağlanmalı.. Biz bu dönemde Chicco Living Travel setin ana kucağını kullandık..
İkinci dönem 1-4 yaş arası (10-18 kg) arası dönemde hareketli, kendi emniyet kemeri olan oto koltuğunda yüzü öne dönük bir şekilde bağlanmalı.. Biz bu dönemde Britax Römer Trifix Isofix kullandık..
Üçüncü dönem için yani 4-12 yaş (15-36 kg) arası dönemde henüz desteksiz emniyet kemeri kullanmaya hazır olmadıklarından emniyet kemerini rahat bağlayacakları yükselticili oto koltukları kullanmalı.. Biz bu dönem için uzun araştırmalar sonucu Besafe İzi Up 3x Comfort Isofix oto koltuğunu tercih ettik.. Tercih nedenlerimizden ilki çarpışma testine gimiş ve geçer not almış bir model olması.. Oto koltuğu alırken aklınızda olsun, her marka her modelini çarpışma testine sokmuyor, alırken mutlaka sorun bu modeli çarpışma testine girmiş mi diye.. İkinci tercih sebebimiz 2 kademeli yatış pozisyonunun diğer modellere göre daha tatmin edici olmasıydı.. Öyle ki uzun seyehatlarimizde uyuyan prensesimizin uyku konforu için gerekli olan bir özellikti bu bizim için.. Arkası olmayan yükselticileri tercih etmememizin nedeni de uyuduğunda rahat edemeyecek olmasıydı.. Üçüncü tercih sebebimiz kumaş kalitesi oldu.. Dördüncü tercih sebebimiz ise çarpma esnasında çarpmanın ters yönüne 20 derecelik bir açıyla dönerek çocuğu korumaya alması özelliğiydi..
Dördüncü dönem için çocuğunuz 150 cm den uzun ya da 36 kg dan fazlaysa ÖN KOLTUĞA OTURMAMAK KOŞULUYLA arka koltukta artık koltuksuz olarak emniyet kemeri takabilir..

Daha önce 12 olan ön koltuğa oturma yaşı 10 yaş olarak değiştirildi.. 10 yaşından küçük çocukları ön koltuğa oturtmak yasak, bilginiz olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...