25 Ocak 2016 Pazartesi

Alternatif Sunumlar: Muzlu Krep



Karıştırma kabına 1 adet yumurta ve 1 su bardağı süt koyup, iyice çırpın.Ardından karışımın üzerine 4 tatlı kaşığı şeker, 3 tatlı kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Son olarak 1 su bardağı un ilave edin. Hazırladığınız harcın topaksız akışkan bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın.
Daha sonra tavayı hafifçe yağlayıp, ısıtın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alın. Krebi tavaya döküp hemen yayın. Üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin ve diğer tarafını çevirin. Krebiniz piştikten sonra kağıt havlu serilmiş tabağa alın. Soğumaya bırakın. Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Krebiniz soğuduktan sonra içine bal dökün. Balı elinizle güzelce yayın. Krebin bir ucuna muz koyun. Ardından krebi sıkı bir rulo şeklinde sarın. 
Hazırladığınız muzlu rulo krepleri buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Daha sonra istediğiniz kalınlıkla dilimleyin. Dilimlediğiniz muzlu rulo krepleri servis tabağına alın. Arzuya göre muzlu rulo kreplerin üzerine dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz..

Tarif http://ye-mek.net/ ten alıntıdır.. Fotoğraf benim yaptığım muzlu krebe ait ama..

2 yorum:

  1. Selamlar, krep tenceresi olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim krep tavam yok, evimde tüm tava ve tencerelerim ya porselen ya da çelik.. Tüm işimi görüyorlar, krep konusunda da..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...