23 Kasım 2015 Pazartesi

Hamilelikte Kullandığınız İlaçların İçeriğine Dikkat Edin..

Yazıyı güncelleme vakti gelmiş.. Bilinçlenip sorguladıkça piyasaya içerik olarak daha temiz ürünler girmeye başladı nihayet..
Oluşturduğum bu farkındalık için mutluyum..

Hadi gelin yazıya bi bakalım..

Hamilelik döneminde yediğiniz içtiğiniz herşeyde olduğu gibi kullandığınız ilaçların da içeriğine dikkat etmek gerekiyor.. Sonuç olarak 40 haftalık bir süreçte hergün bebeğinizi paylaştığınız vücudunuza giriyor..

Aşağıda bu dönemde doktorlar tarafından sık önerilen ilaçları ve içerdiği zararlı olabilecek katkı maddelerini listelemeye çalıştım..


Folbiol/Folic Plus/Folic Trio: Mısır Nişastası

Megadyn: Aspartam

Elevit/Decavit: Titanyum dioksit

Gyno Tardy Feron: Titanyum dioksit, Eritrosin

Gyno Ferro Sanol: Titanyum dioksit, Jelatin

Gynoferon: Titanyum dioksit, Eritrosin

Ferro Sanol Duodenal: Titanium Dioksit, Eritrosin, Jelatin vs

Multibionta: Modified Starch

Ferrozinc Kapsül: Titanyum dioksit

Ferrozinc Şurup: Sodyum Benzoate

Oligofer: Paraben

Ferrum Fort: Titanyum dioksit

Marincap: Nipagin, Nipazol ( Diğer bir deyişle Parabenler)

Maltofer: Aspartam

Cal-d-Vita: Aspartam

Nutriway omega 3 : Jelatin

Nutriway Iron Chewable: Mısır nişastası


Bu katkı maddelerini internet üzerinde detaylıca araştırabilir, yarar zarar dengesine kendiniz karar verebilirsiniz.. Maalesef ki katkı maddeleri bu kadar çeşitli olunca seçilebilecek ürün de nerdeyse kalmıyor.. Ben kendim için yaptığım araştırmalarda aşağıdaki ürünlerin daha temiz içerikte olduğunu gördüm.. Bu ürünlere geçmeden önce başka birşey paylaşmak istiyorum, bu çok önemli..

Son dönemlerde tehlikeli bir durum gözlemliyorum hamileler üzerinde.. Çok fazla ayrı ayrı takviye ürün veriliyor, temelde olması gereken folik asit ve demirin yanında multivitaminler, magnezyum ve kalsiyum destekleri, omega takviyeleri vs.. Bunların içerisinde birbirinin aynı olan vitamin ve mineraller olabiliyor, yani müthiş bir yükleme yapılıyor hamilelere.. Süreci garantiye alalım derken anne ve bebeğe daha da zarar verebilecek bir durum çıkıyor ortaya bu defa.. Lütfen bu konuda dikkatli olun..
Hamileliğin ilk 3 ayı folik asit, sonrası ve emzirme döneminde demir, alınabiliyorsa omega 3.. Bana bunlar dışında multivitamin bile kullandırtmamıştı doktorum.. Vitamin ve mineral desteğim yediklerimdi benim..
O nedenle lütfen çok fazla destek almamaya çalışın bu temel takviyelerin yanında..
Gelelim piyasadaki eli yüzü düzgün ürünlere:

Folik Asit:
- Nutriway B Complex
- Nature's Bounty Folic Acid

Demir:
- Nutriway Iron Folic Plus
- Solgar Gentle Iron ( Jelatin konusunda yaptıkları net açıklamalardan sonra listeme girebildi)

Multivitamin (Bunları kullanırken başka kullandığınız takviye varsa mutlaka dikkat edin, günlük almanız gereken dozu geçiyor olabilirsiniz):
- Megafood baby and me
- Dr Falcon Gravita


Omega 3:
- EFA-S 1200
- Ocean Plus ya da Ocean Ultimate
- Krilom Omega
Bu balık yağları trigliserit formda, balık ya da sığır jelatininden elde edilmiş kapsüllerle üretilmiş..
Omega 3 için kullanılabilecek Krill Yağı olarak da tavsiyem:
- Krilom krill yağı

Bir de dipnot olarak şunu belirtmeliyim ki hamilelikte balık yağı kullanılacaksa yüksek A vitamini içeren balık ciğerinden elde edilen Cod Liver Oil değil tüm balıktan elde edilen Fish Body Oil kullanmak gerekiyor, bilginize..


Bunlar dışında kullandığınız ilaç varsa yorum kısmına yazabilirsiniz, hemen dönmeye çalışırım..

91 yorum:

  1. Ferro sanol duodenal yanlis yazmadiysam demir hapi nasil acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eritrosin, titanium dioksit, jelatin vs den dolayı tavsiye etmiyorum..

      Sil
  2. Merhaba. Hangi multivitamin onerebilirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Multivitaminden ziyade hamilelik döneminde yukarıda yazdığım vitaminleri, emzirme döneminde de nutriway iron folic plus ı kullanabilirsiniz.. İçeriği masum olan bir multivitamin görmedim henüz, yukarıdaki liste dışında bi ilaç varsa yazın lütfen içeriğine bakayım..

      Sil
  3. merhaba, ddropscompany.com un ddrops d vitamini 400UI (90 drops) ile carlson ddrops 400UI (365drops) farkı varmı? içinde koruyucu olmadığı için 90 drops üretilmesi daha mantıklı geldi bana. vinalac immunitum ve naturadyn omega 3 620 mg ürünlerinde zararlı madde varmı sizce? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 yada 365 olması farketmez bozunma açısından, bu ürünler piyasaya sürülmeden önce, açılmadan ve açıldıktan sonra olmak üzere stabilite testleri yapılır ve bozunma olup olmadığına göre piyasadaki raf ömrü ve dozajları belirlenir, bu belgeler satışın yapıldığı ülkelerin sağlık bakanlıklarına sunularak satış izni alınır.. O nedenle doz bitene kadar herhangi bir bozunma olmadığı garanti altına alınmış olması gerekir.. Tercih sizin, ikisini de rahatlıkla kullanabilirsiniz..vinalac içeriğinde titanyum dioksit ve karmin indigo , naturadyn içeriğinde de sığır jelatini olduğundan dolayı tavsiye etmiyorum..

      Sil
    2. Merhaba, Vinalac İmmunitum'un içine titanyum dioksit ve karmin indigo bulunuyor demişsiniz. İlacın içeriğindeki yardımcı maddeleri araştırdım fakat bulamadım; acaba sizin buradan paylaşmanız mümkün mü? Teşekkürler.

      Sil
    3. Vinelac immunitum yazıp google görsellerde aratın, kutunun üzerindeki içerik bilgisinin olduğu görseller geliyor, ben buraya yükleyemediğim için daha fazla yardımcı olamıyorum.. Söylediğim şekilde arama yaparsanız içeriği görebilirsiniz..

      Sil
  4. Merhaba bel ağrım için doktor iki ilaç yazdı. Gebe değilim ama siz olsanız ne kullanırsınız bunların yerine? 1 aydır dayandım ama geçmiyor ağrılar. Ayakta duramıyorum artık. İçerikleri masum mu?

    NAPROSYN EC fort tablet 500 mg
    Ağızdan alınır.
    Etken Madde
    Bir enterik tablet 500 mg naproksen içerir.
    Yardımcı maddeler
    Povidon, Kroskarmeloz, Magnezyum stearat, Metakrilik asit kopolimer, Talk, Sodyum hidroksit, Trietilsitrat, Simetikon emülsiyonu.

    Dorsilon için sadece bunları bulabildim:
    Mefenoksalon 200 mg,Parasetamol 450 mg Koku verici; Portakal esansı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçlar gerektiğinde kullanmak için var, gereksiz kullanım için değil, ben hep bunu savundum.. Dikkat ederek hastalıkların üstesinden gelmek yerine hemen ilaçlara sarılmamıza karşıyım sadece..Yarar zarar hesabını iyi yapmak gerek.. Gerektiğinde tabiiki kullanılacak hem de bazı durumlarda hiç sorgulamadan.. Şu anda sizin durumunuzda olduğu gibi..Gebelik şüpheniz varsa doktorunuza mutlaka danışın, tedavinizi de rahatsızlığınız daha fazla ilerlemeden geciktirmeyin.. Kaldı ki ilaç içeriklerinde de bir sıkıntı yok..

      Sil
  5. Merhaba 15 haftalık hamileyim Gynoferon depo draje içeriğinden dolayı tavsiye etmediğiniz bir ilaç sanırım onun yerine ne önerirsiniz. Ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerdiğim ürünleri yazının son kısmında belirttim

      Sil
  6. iyi günler, yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederiz. hamilelikte decavit ve gynoferon yerine kullanabileceğimiz hangi ilaçlar var acaba? bir de magnezyum ve kalsiyum desteğine başlandığında hangi markaları tavsiye ediyorsunuz? hassasiyetiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Decavit ve gyneferon multivitamin kompleksleridir, benim tavsiye ettiğim vitaminlerle birebir örtüşmez içerikleri..piyasada titanyum dioksit ya da zararlı diğer bileşenlerden içermeyen bir multivitamin yok maalesef.. Burada önemli olan yarar zarar hesabını iyi yapmanız.. Hamilelikte en önemli iki şey folic asit ve demirdir.. Diğer vitamin ve mineralleri doğal yollarla almak en mantıklısıdır bence.. Benim doktorum ki profesördür kendisi iki hamileliğimde de multivitamin kullandırtmadı bana, folic asit ve demir takviyesi verdi sadece.. Öyleki hastalandığımda bile vitamin almama izin vermedi, ıhlamur bal limon dedi.. Burada karar sizin, söylediğim gibi yarar zarar hesabını iyi yapmanız gerekiyor, multivitaminlerin içeriğinde herşey var gibi gözüksede iyi kötü herşey var bunu unutmayın.. Demir ve folic asit takviyesi yapın, geri kalan herşeyi beslenmenizden alın.. Ama herşeyin doğalından tabii, marketten gidip alarak değil..

      Sil
  7. iyi günler, hamilelikte önermiş olduğunuz Folik Asit: Nutriway B Complex
    Folic Asit + Demir: Nutriway Iron Folic Plus destekleri decavit ve gyneferonun vereceği etkiyi karşılar mı acaba? Bu ilaçlar yerine onları kullanmak yeterli olur mu? Bir de bebeklere önerdiğiniz carlson D3ü hamilelerin kullanmasında bir sakınca var mıdır? ya da Folic Asit + Demir: Nutriway Iron Folic Plus yeterli olur mu demir ihtiyacı için.. ilginiz ve hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Folic Asit + Demir: Nutriway Iron Folic Plus önermişsiniz. Kapsül biçiminde ve kapsüllerin jelatinden üretildiğini biliyorum. Bazı ürünlerde jelatin olduğu için önermemişsiniz.Bu ürünü önermenizin nedeni nedir. Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürünü önermemin nedeni kapsül olmaması, tablet formda bir ürün.. Kapsülde jelatinden, tablette titanyum dioksitten korkarım..bu tabletin içeriğinde titanyum dioksit göremedim, o nedenle bu ürünü tavsiye ediyorum şimdilik.. Piyasadaki alternatiflerine kıyasla kesinlikle daha masum içerikli.. Dileğim karşımıza birden çok masum içerikli ürünün çıkması, birine mecbur kalmadan, seçme şansımızın olduğu günlere..

      Sil
  9. Merhaba,
    Solgar Female Multiple içeriği hakkında ne düşünüyorsunuz bilgilendirirseniz sevinirim.

    Her tablette;
    A Vitamini (doğal beta karoten)5,000 IU
    C Vitamini (l- askorbik asit, niasinamid askorbat)133,33 mg
    D Vitamini (ergokalsiferol)133,33 IU
    E Vitamini (d-alfa tokoferil süksinat)133,33 IU
    K Vitamini (fitonadion)6,66 mcg
    Tiamin (tiamin mononitrat)16,67 mg
    Riboflavin16,67 mg
    Niasin (niasinamid askorbat, niasin)20 mg
    B6 Vitamini (pridoksin HCl)16,67 mg
    Folik asit266,67 mcg
    B12 Vitamini (kobalamin)66,67 mcg
    Biotin (d-biotin)100 mcg
    Pantotenik asit (d-Ca pantotenat)26,67 mg
    Kalsiyum (kalsiyum karbonat, glisinat, sitrat)133,33 mg
    Demir (demir bisglisinat)6 mg
    İyot (potasyum iyodür)50 mcg
    Magnezyum (magnezyum oksit, glisinat, sitrat)133,33 mg
    Çinko (glisinat, histidinat)10 mg
    Selenyum (l-selenometionin)66,67 mcg
    Bakır (bakır glisinat)0,5 mg
    Manganez (manganez glisinat)0,67 mg
    Krom (krom nikotinoglisinat)66,67 mcg
    Molibden (molibden glisinat)16,67 mcg
    Sodyum8,33 mg
    Potasyum (potasyum glisinat kompleksi)33 mg
    Turunçgil bioflavonoidleri33,33 mg
    Kolin (kolin bitartarat)33,33 mg
    İnositol33,33 mg
    Pantetin2,33 mg
    Kokarboksilaz2 mg
    Pridoksal-5-fosfat2 mg
    Riboflavin-5-fosfat2 mg
    Boron (boron glisinat kompleksi)166,67 mcg
    Dong Quai kök ekstresi (4:1)8,33 mg
    Uva-Ursi yaprak ekstresi (4:1)8,33 mg
    Hayıt meyve ekstresi (4:1)8,33 mg
    Standardize Amerikan Ginsengi ekstresi8,33 mg
    Milk Thistle ekstresi (4:1)8,33 mg
    Black Cohosh kök ekstresi (4:1)8,33 mg
    Standardize soya izoflavonları ekstresi8,33 mg
    Karotenoid karışımı8 mcg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar vitamin mineral içeriği, bir de hammade içeriği olması lazım deyip araştırdım, amerika web sitesinde tam içeriği var ve maalesef ki titanyum dioksit içeriyor bu da.. bi an için ben de heyecanlanmıştım tavsiye edebileceğim bir ürün daha nihayet çıktı karşıma diye, ama yine olmadı.. bir taraftan da ben nasıl atlamışım bu ürünü diye de sorguladım kendimi, solgar ürünlerini de iyice incelemiştim çünkü bu yazıyı yazmadan, o zaman daha silmişim demek ki bu nedenle..

      Sil
    2. cevabınız için teşekkür ederim.

      Sil
  10. Gyno ferro sanol kapsül domuz jelatininden mi aacaba ? Öyle bir duyum aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapsül konusu yıllardır tartışmalı olan bir konu, sadece gyno ferro sanol için değil tüm kapsüller için durum bu şekilde soru işaretli.. sığır jelatini ibaresini görmeden almamak gerekiyor hiçbir ürünü bence..

      Sil
    2. İmom omega multivitamin icin ne diyorsunuz?

      Sil
    3. İnternet üzerinden içeriğindeki yardımcı maddelere ulaşamıyorum, elinizde varsa atın bakıp döneyim.. kapsül olduğu için jelatin var kesin, jelatin konusu da soru işaretleri ile dolu maalesef..

      Sil
  11. Merhaba
    4.5 aylık hamileyim ve bugun ilk defa Gynoferon aldım.Hamileliğim süresince dogal beslemeye çalıştım ve neredeyse hiç ilaç kullanmadım.Degerlerim normal olmasına rağmen doktorum bu ilacı zorunlu tuttu.Ama kabzlık, şişkinlik ve daha birçok bilinmeyen yan etkisinden dolayı kafamda soru işaretleri var. Nutriway Iron Folic Plus'ı önermişsiniz.Araştırdım ve hiçbir yan etkisi hakkında yorum bulamadım.Siz de bu ürünü mü kullanmştınız hamileliğinizde?Kullandıysanız sizde yan etki oluşturdu mu? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demir içeriğinden dolayı bu yan etkiler oluşur, nutriway de demir oranı bunlara kıyasla daha düşük olduğu için ben bir sıkıntı yaşamamıştım.. doktorunuzdan da teyit alarak kullanın mutlaka, düşük demir içeriği olmasına rağmen dengeli ve doğal beslenmeyle destekleyerek kullanmıştım ben.. Hamileliğin temeli düzgün beslenme zaten, ilaçlar takviye amaçlı bence.. demir, omega ve kalsiyum açısından zengin beslenmek gerekiyor hamilelik döneminde.. en önemlisi de marketten değil doğalından beslenmek bunu unutmayın..

      Sil
  12. Foliday iod kullanıyorum.icinde titanyum dioksit (E171)var bunun zararlı olduğunu okudumm.dotkor tavsiyeli kullanıyorum birde aklım karıştı yardimci olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  13. Merhaba
    Folic Asit + Demir: Nutriway Iron Folic Plus önerirmişsiniz lakin nutriway markasının sağlık bakanlığı onayı olmadığını öğrendim. denetimden geçmemiş ürünlere nasıl güvenebiliriz ve siz nasıl güveniyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczane rafında satışa sunulan ürünler sağlık bakanlığı onayı almıştır, diğer takviye edici gıdalar gıda, tarım ve köy işleri bakanlığınca ruhsatlanır bildiğim kadarıyla ithal ürünlerde.. Ben içerik olarak içime sinen, benim tercih ettiğim ürünü paylaştım.. tercih sizin, istediğiniz ürünü kullanmakta özgürsünüz..

      Sil
  14. Solgar demir ilacinda jelatin bitkisel kaynaklı diye biliyordum; farkı bir durum mu var acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sadece Solgarla ilgili bir durum değil, jelatin konusu yıllardır tartışmalı bir konu olduğu için ben jelatin içeren ürünlerden uzak dururum sadece bu.. Bu benim kendi fikrim, siz içinize sinen istediğiniz ürünü kullanmakta özgürsünüz..

      Sil
    2. Domuz jelatini olabileceği için mi jelatinden uzak durursunuz yoksa hepsi de mi zararlı? Teşekkürler

      Sil
    3. Jelatin üretiminde genelde domuz kullanıldığı için uzak duruyorum.. Domuz kullanmadığını söyleyen firmalar da var elbet ama ben riske atmak istemediğimden jelatinsiz alternatifleri tercih etmeye çalışıyorum..

      Sil
  15. merhaba,
    yazınız oldukça güzel bu konuda hassas olanlar için çok güzel bir kaynak olmuş teşekkürler. Ancak vinalac immunitum ile ilgili üreten firma Erkim ilacın prospektüs niteliğindeki pdf dosyasında hiçbir kimyasal bulunmamakta isterseniz aşağıdaki linkten tekrar bakın. Hamilelere önerilen pembe olan demir ilavelisinden bahsediyorum. Diğer mavi olan vinalac da ise dediğiniz gibi titanyum ve karmin yazısını bende gördüm. pembe olanı tekrar inceler misiniz rica etsem aşağıdaki linkte bahsettiğim formül bulunuyor.
    http://www.erkim-ilac.com.tr/wp-content/uploads/2016/03/Vinalac-OUB-20160331.pdf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yardımcı maddeleri olmalı, şeker dolgu vs.. o dosyada sadece vitamin ve mineral içerik bilgisi verilmiş, yardımcı madde bilgisi yok..

      Sil
  16. Kafayi siyiracagim. Bende ozellikle ilac icmeyi sevmeyen biri olarak suan hamileyim ve multivitamin verdiklerinde icmek istemedim. Ama ya eksik kalirsa diye düşünüp 1 haftadir içiyorum. Decaviti. Titanyum dioksiti gordugum ve zararliydi galiba diye bildigim halde bakmadim bakinca hic icemem diye. Bugun arastirinca beynimden vurulmusa döndüm.nasil bir madde bu kadr zararliyken ulkede yasak olmaz herseyde kullanilir aklim almiyor. Ve hamileler icin hazirlanmis ilacta ozellikle nasil olur. Vinelac benimde kafami karıştırdı icerik kagidinda yok titanyun dioksit. Yabanci sitede buldum vardi dediniz.o zaman onuda eledik elimizde baska sey yok degil mi. Ben zaten vitamin eksikligi var mi yok mu bakilmadan ilac verilmesini sacma buluyorum. D vitamini eksikligim var biliyorum ama onun haricindekiler cidden gerekli mi hamilelerde. Bu biter bide demir ilacı verme kısmı başlar. Cok zor bir zamandayiz

    YanıtlaSil
  17. merhaba,
    içimizde kalmasın diye firma ile iletişime geçtim, hatta kullanılan oranları sordum. Sağolsunlar hemen ilgilenip dönüş yaptılar. onlar her ne kadar güvenle 12 yıldır kullanıldığını söylesede ben kullanmamaya kararlıyım. en azından gerçekten bitkin düşüp ilaç kullanmalıyım diyene kadar. (Bu arada 10. haftamdayım yaklaşık 2 haftadır da yataktan kalkamıyorum halsizlik ve bulantıdan ama bu süreç bitecek umarım hiç gerek kalmaz)
    mail aynen aşağıdaki gibi:
    Vinalac tablet Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış bir ürün olup, talep ettiğiniz içeriklerin miktarları hakkında bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

    Her bir tablet içeriğinde;

    · E 570 kodlu stearik asit miktarı 2,996 mg, ağırlık olarak oranı % 0,27

    · E 171 titanyumdioksit miktarı 4,494 mg, ağırlık olarak oranı % 0,4

    · E 131 indigo karmin miktarı 0,031 mg, ağırlık olarak oranı % 0,003’dir.

    Söz konusu maddelerin Vinalac’ın bir tabletinde bulunan miktarları Sağlık Bakanlığı mevzuatında ve Türk Gıda Kodeksi’nde izin verilen maksimum limitleri aşmamaktadır ve Vinalac tablet 12 yıldır çeşitli Avrupa Birliği ülkelerinde ve 2010 yılından bu yana da ülkemizde gebeler tarafından güvenli şekilde kullanılmaktadır.

    İlginiz için teşekkür eder, sağlıklı gebelik geçirmenizi dileriz.

    Saygılarımızla.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba. Nutriway iron folic plus in icerigini bulamadim doktoruma danisacagimda icindeki demir yeterli midir bana diye. Ne kadar demir var bir tablette ogrenebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden içerik bilgilerine bakabilirsiniz..

      Sil
  19. Merhaba; Mega bone hakkında ne düşünüyorsunuz? 26 haftalik hamileyim ve doktoruma bacaklarıma kramplar girmeye başladığını söylediğimde magnezyum almam gerektiğini söyledi ve Mega bone u önerdi.böyle bir durumda siz ne önerirsiniz?
    Teşekkürler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Megabone un içeriğine ulaşamadım internet üzerinde maalesef.. elinizde varsa tam içeriği, yardımcı maddeleriyle birlikte yazarsanız yorumlayabilirim ancak.. ben hamileliklerimde magnezyum takviyesi kullanmadığım için hangisinin içeriği en masumdur bilemiyorum, tek tek araştırmak gerek.. ilaçlarda olabilecek zararlı kimyasalları yazmıştım, magnezyum takviyelerini tek tek ele alıp buna göre değerlendirmeniz lazım, ben her kullandığım takviyede böyle bir araştırma yapıp, içime sineni kullandım hep hamileliklerimde, hala da.. bu sürecin magnezyum ağırlıklı beslenerek de üstesinden gelebilirsiniz.. ben krampların yoğunlaştığı dönemlerde muzu arttırıyordum mesela..

      Sil
  20. Merhaba bendede kansızlik var dokgor ferro sanol yazdı jelatini ve indigo karmini okuyunca vazgectim kullanmaktan bana ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öneride bulunmuyorum, kendi kullandığım ürünleri paylaşıyorum sadece..içeriklere dikkat çekmeye çalışıyorum.. demir için hamileliklerimde kullandığım ürünü yazının içinde paylaşmıştım..

      Sil
  21. Selamlar, öncelikle çok faydalı bir blog olmuş. Vakit buldukça okuyorum. Belki yazmışsınızdır ama kaç gündür aklıma takıldığı için direk sormak istedim. 26haftalık hamileyim ve kullandığım d vitamini ve demir hapına güvenmiyordum ki yazınızı okuduğumda daha iyi anladım. Hamilelik süresince kullanabileceğim demir hapı ve d vitamini markası önerirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. ben bu dönemde binbir araştırma yaparak kullandığım ilaçları paylaşıyorum sadece, ilaç önermiyorum.. içeriklere dikkat çekmeye çalışıyorum.. hamileliklerim boyunca kullandığım takviyeleri yazının içinde belirtmiştim..

      Sil
  22. Belki faydalı olur demir ve kan ilacı için FLORADIX IRON diye bitkisel bir şurup keşfettim.
    Yurtdışından geliyor maalesef Türkiye de henüz yok ama kullanmak isteyen olursa bir alternatif.
    1,5 yaştan itibaren tün yaş grupları kullanabiliyor bende yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve hemen etkisini gösterdi. Kızım 34 aylık ona da veriyorum ara ara. Sizde bir bakın kimya mühendisi olarak belki bizim göremediğimiz bir şeyi görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu D vitamini ve demir meselesi yazımda bahsetmiştim bu üründen.. içerik olarak gerçekten çok güzel bir ürün ama dozaj konusu biraz sıkıntılı.. 10 ml inde 7.5 mg demir içeriyor, 1-5 yaş arasında da 5 ml kullanımı öneriliyor, dolayısıyla alınan demir 3.75 mg a düşüyor.. bu da oldukça az.. genelde doktorlar kilosu başına 1 mg alması gerektiğini söylüyorlar bu dönemde..

      Sil
  23. Çok teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  24. Merhaba doktorum 14.Haftada imom omegaya baslatinca hemen sizin bu yazinizi hatirlayip okumak istedim. Birisi sormus siz de icerik gonderir misiniz demissiniz. Ben gondermeye calisayim.
    Balik yagi- omega 3 DHA
    Kapsul kabugu- sigir jelatini
    Hacim artirici- gliserol E 422
    Tatlandirici- sorbitol E420
    Renklendirici kirmizi demiroksit E172
    Siyah demiroksit E172
    Ferroz fumarat
    Sodyum L-askorbat
    Emulgator- yag asitlerinin... E471
    Nikotinamid
    Parlatici- sari balmumu E901
    Cinko oksit
    Emulgator- aycicegi lesitin E322
    D- pantotenat kalsiyum
    Piridoksin hidroklorur
    Riboflavin
    Tiamin mononitrat
    Pteroilmonoglutamik asit
    Potasyum iyodur
    Koleksiferol
    Sodyum selenat
    D-biotin
    Siyanokobalamin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol girdisi olsa da piyasadaki diğer ürünler düşünüldüğünde çok zararlı bir kimyasal gözüme çarpmadı..

      Sil
  25. Butun bu E bilmem kaclar kendimle birlikte bebegimi de zehirledigim anlamina mi geliyor simdi. Delirecegim ya

    YanıtlaSil
  26. merhabalar, 28 haftalık gebeyim, drum magnezyum kalsiyum d vit takviyesi almamı söyledi osteocare kullandım ingiltere menşei tamamen organik diyor ama malesef içinde mısır nişastası var, çok araştırdım ama kullabileceğim organik bi magnezyum bulamadım, bu arada şekerden dolayı muz ve çoğu meyve yasak :( bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekküreler.
    bi de magzezyum kaç grm kullnaılması gerekiyor, çünkü ayrıca multivitamin içinde de var hepsi, özellikler demir ve magnezyum oranlarını yazarsanız sevinirim, şu an 62 kiloyum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Magnezyum eksikliğinizin ne seviyede olduğunu en iyi doktorunuz bilir ve o oranda takviye vermesi gerekir.. ben ayrıca bir magnezyum takviyesi kullanmadığım için bu konuda bir yorum yapamayacağım..multivitaminler bile içler acısı durumda yazımda da paylaştığım gibi..

      Sil
  27. Merhaba yurtdışından gelen megafood'un baby and me, blood builder,peapod 'un cal mag ürünlerini önerir misiniz içeriği temiz denilmişti.ben şu an hamileliğin son haftasındayım.osmin pozitive,ı mom ve ferro sanol kullanıyorum.doğal olanı içmek istiyorum.ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
  28. Merhaba gebeliğimin son haftasındayım.osmin pozitive, ı mom ve ferro sanol kullanıyorum.osmin pozitive'ın kimyasal içeriğine ulaşamadım. Bunlar yerine acaba amerikadan getitilen megafood'un baby and me multiviramini,carlson un mothers dha hangisini önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmin positive in kutusu üzerinde yok mu?
      İnternet üzerinde içerik bilgisine ulaştığımda modifiye nişasta rahatsız etti beni, ferro sanol zaten titanyum dioksit vs içeriyor.. I mom ın içerik bilgisi prospektüste bile verilmemiş, sadece birim formülü var, o nedenle yorum yapamayacağım bu ürüne..Ya gerçekten çok saf ya da verilmiyor.. Ama aroma falan, mutlaka balık yağından başka bir girdisi de olmalı.. birde gözüme çarpan hem multivitaminde demir var hem ayrıca demir ilacı biraz fazla olabilir, onu bi sorgulayın bence..Kalsiyum desteğinin içeriğinde de multivitaminde de d vitamini ve çinko var.. bu miktarları başka bir doktora bi sorgulatın derim.. çünkü ben 2. Hamileliğime uzak bir lokasyona taşındığım için ilk hamileliğimden başka bir doktorla başlamıştım, sorgulamadan hemen demir ve multivitamin yazdı..Bu yaklaşımı görünce uzak muzak demeden ilk doktoruma döndüm, hemen bir hesap yaptı çarptı böldü ve ikisi demir açısından fazla deyip multivitamini başlatmadı bana.. Bence siz de ikinci bir doktora sorgulatın.. ben multivitaminden ziyade ilk 3 ay folik asit sonrasında sadece demirden yanayım.. İçeriği temiz bir balık yağı da kullanılabilinir buna ek olarak..megafood baby and me içeriği temiz bir multivitamin..keza carlson mothers da öyle..ben olsam tahlillerle kanıtlanmış ciddi bir demir eksikliğim yoksa eğer multivitamin+balık yağı ya da demir+balıkyağı kullanırdım..

      Sil
  29. Selamun aleyküm doktorum gyneferon vermisti hamileliğim için biraz kullandm fakat içeriğinde alkol ve aseton oldugunu gördüm bebegimin ve kendimin maneviyatimiza zarar vermek istemiyorum helal bir kan ilacı var mı ki??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararsız içerikli bir demir ilacı bulmak öyle zor ki, yazının içinde paylaştığım ürünü kullanmıştım ben nutriway in.. Bir de Amerika menşei bir multivitamin var: Megafood Baby and Me Herb Free CA Blend Prenatal Multivitamin, bunun da içeriği temiz..

      Sil
  30. birkaç akrabam için genel amaçlı olarak dr.falcon Gravita düşünüyorum. Balık jelatini kullanılmış ve içeriği zengin gibi. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğinde sadece e172 gördüm, o da titanyum dioksit gibi zararlı bir boya değil.. evet içeriği zengin ve kullanılabilir..

      Sil
    2. çok teşekkürler zahmetiniz için. Helal ürün, sadece balık jelatini kullanılmıştır diyor. sizce güvenilir mi? değilse sizin önerdiğiniz güvenilir helal multivitamin var mı? bir de annem için güvenilir helal bir glukozamin-msm-kondroitin varsa mükemmel olur:)
      http://www.dr-falcon.de/tr/ueruen
      http://www.dr-falcon.de/images/downloads/73/beipackzettel-drfalcon-gravita-tuerkisch.pdf

      Sil
    3. Multivitamin konusu sıkıntılı, sizin bahsettiğiniz ürün kullanılabilir.. bir de amerika menşeeli megafood baby and me var.. Bunun dışında nutriway b complex ile nutriway iron folic plus var.. içeriğinde zararlı kimyasal olmayan..

      Sil
  31. Merhaba Carlson Fish Oil Etil Ester formda üretilmiş. Sizce bunun bir sıkıntısı var mı? Trigliserit formda üretilen balık yağında öneriniz var mı içeriği temiz olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının güncelleme vakti gelmişti, yarattığımız farkındalık sonuç veriyor ve piyasaya içeriği daha temiz ürünler giriyor.. yazımı tekrar güncelledim yeni araştırmalarım sonucunda, tekrar okuduğunuzda trigliserid formlu ürünlerle ilgili sorunuza cevaplar bulabileceksiniz..

      Sil
  32. Merhaba Carlson fish oil etil ester formda üretilmiş. içeriğinden karşılanan vitamin yeterli olmuyormuş bu formda .Bunun bir zararı olur mu hamileyim çünkü yetersiz olsun istemiyorum. Trigliserit formda üretilen balık yağı öneriniz var mı temiz içerikli olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yorumumda belirttiğim gibi yazının içine ekledim..

      Sil
  33. sadece demir ekskliği için önerebileceğiniz bir marka var mı? Folik asit eksiğim yok çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı güncelledim, tekrar bir göz atın isterseniz.. Solgar gentle iron kullanılabilir..
      Multivitamin kullanıyorsanız onun da içinde demir ve folik asit olabilir ona da dikkat edin..

      Sil
  34. Merhabalar , yazdıklarınızı okumaya çalıştım , anladığım kadarı ile siz kendinizde d vitamını takviyesi kullanmadınız , kullansa idiniz hangisini tercih ederdiniz acaba , ocean vit D3 hakkında ne düşünüyorsunuz , piyasa da en tercih edilesi ürün olduğunu duydum , fikrinizi beyan edebilirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben D3 takviyesi almadım, yazıyı da güncelledim bu arada, tekrar okursanız bazı konuları daha net anlattım.. Ocean D3 içerik olarak iyi evet ama şuna dikkat etmeniz lazım kullandığınız balık yağı veya multivitamin varsa onun içinde de D3 olabilir.. D3 ü fazla almamak gerekiyor vücuda..

      Sil
  35. daha once gonderdiysem kusura bakmayin lutfen
    bu vitaminleri sizden ogrendigim kadariyla zararsiz buldum ama emin olamadim almak icin cevabinizi bekliyorum
    Nature's Bounty Folic Acid 400 mcg
    Nature's Bounty gentle iron 17 mg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ancak dönebiliyorum kusuruma bakmayın ne olur..
      Folic asit içerik olarak fena değil, hatta yazının içine de ekledim bu ürünü ama gentle iron gelatin açısından sıkıntılı, kaynağı belirtilmemiş çünkü..

      Sil
  36. Merhaba ben nutriway b complex ve Omega 3 aldım amway in gebeyim doktor Omega 3 ü iç ancak b complex i kullanma dedi sebebini bilmiyorum . Ferrum fort yazdı ancak gastritim var ve artırıyor imiş o yüzden kullanmak istemiyorum araştırırken de sizin yazınızla karşılaştım yerine vitamin desteği almalı mıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Folik asit ilk 3 verilir doktorlar tarafından, sonra bırakılır demir başlanır.. Omega ise hamilelik boyunca içilebilir.. o nedenle yani hamileliğinizin ilk 3 ayı geçtiyse b complexi bıraktırmış olabilir. Yazımı güncelledim, tekrar okursanız sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz..

      Sil
  37. Merhaba çok yararlı bir yazı olmuş. Kendimi bildim bileli kansızım ben. Doktorların verdiği kan haplarını kullanmak istemiyorum. İçeriklerini bilmediğim için. Son 3 aydır Ersağ markasının spiruluna diye bi ilacını kullandım ama hiç bir faydası olmadı yine 9 geldi kanım. Ve hamilelik düşünüyorum. Yazdığınız gibi Nutriway ın takviyesini kullanacağım. Yeterli olur mu sizce? Yani siz de kan ilacı kullandım yazmışsınız ya size yeterli oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için yeterli oldu ama ben şuna da çok dikkat ettim yani demiri doğal yollardan da iyi bir şekilde almaya.. Beslenme düzenimi ona göre ayarlamış, demir açısından zengin beslenmiş ve demir emilimi arttıran ve azaltan gıdaları demir içeren gıdalarla alırken çok dikkat etmiştim.. Bence zaten hamilelik döneminde DOĞAL ve besin değeri yüksek beslenmek asıl temel.. Gerisi adı üstünde takviye.. Bu gözle bakmak lazım, süreci tamamen ilaç kutularına bırakmamak lazım.. Öyle mucizevi bir bedenimiz var ki, inanamazsınız..

      Sil
  38. Yazınız çok güzel çok aydınlatıcı teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  39. Multivitamin olarak ocean mumy hakkında ne düşünüyorsunuz? Decavit yerine onu kullanmayı düşünüyorum. 13+2 deyim. Emzirdigim için şimdiye kadar venelac kullanmıştım ama içeriği nedeniyle içime sinmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Venelac iyi bir içerik değil evet, fakat Ocean mummy içerik bilgisine de internet üzerinden ulaşamıyorum bi türlü, bulursanız atarmısınız? Formülünü koymuşlar her yere, halbuki içindekiler kısmı gerekiyor yorum yapabilmek için..

      Sil
  40. Merhabalar 8 haftalik hamileyim dr bana decavit ve gyno ferro ilaci verdi daha once folik asit kullaniyordum bunlarinda icinde yeterli folik asit var dedi bu ilaclari kullabmaya basladiktan sonra afedersiniz dışkım siyahlasmaya basladi yukaridaki yazilanlari okudum ve cok sasirdim tekrar doktora gitmeli miyim yoksa ilaclari birakip onerdiginiz folik asite mi baslamaliyim tesekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz sıkıntı demir kullanmaya başladığınız için olabilir.. ama yukarıda yazdığım gibi dikkat etmek gerekiyor, fazla folik asit ve demir almamak için ya sadece demir ya da sadece multivitamin kullanmak gerekiyor, ikisini birden kullanmak bence yanlış, alması gerekenden fazla demir giriyor vücuda, bu da iç organlarda toksik etkiye neden oluyor..

      Sil
  41. decaviti kullanmadığımı söyleyince doktor bu kez vinalac yazdı. kullanmalı mıyım?

    YanıtlaSil
  42. Merhaba, bazı yerlerde b12 nin siyanokobalamin formu siyanür içerdiğinden zararlı olarak belirtilmiş. Ancak sizin önerdiğiniz (megafood baby and me, floradix)bazı vitaminlerin de içeriğinde bu var. Acaba bu konuda bilgilendirme yapabilir misiniz? Doktorum da bana floradix önerdi ama içeriğindeki siyanokobalaminden dolayı kullanmak istemiyorum. Ben de hamilelik döneminde kullanabileceğim bir b12 takviyesi arayışındayım. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben konuya uzun uzun cevap vereyim..
      Öncelikle floradix o dönemde içerik olarak en masum demir takviyesiydi.. yada şöyle söyliyim içinde tek paraben olmayan.. ama diğer taraftan yazımdada belirttiğim gibi içeriğindeki diğer vitaminlerin (özellikle A) dengesiz dağılımından dolayı ben kullanamamıştım.. Tam da o dönemde ferromixin yetişti imdadımıza..
      ben ürünleri incelerken içeriğindeki bileşenleri en zararlısından zararlı olabilecek seviyesine doğru sıralarım..doğrudan paraben, titanyum dioksik vs gibi kanserojen girdisi olan ürünleri hemen elerim.. geriye şanslıysam 1 ya da 2 ürün kalır.. bunların içeriğini tekrar inceleyip tolere edilebilir mi gözüyle bir daha bakarım.. Daha doğrusu bundan sonrası yarar zarar hesabı.. o ürünü kullanmak ne kadar gerekli, kullanmasam ne olur, kullanmak zorundaysam da içeriğindeki kimsayallar bana ne denli zararlı olabilir.. Bu noktada multivitamin kullanmalıyım dediğinizde ki ben zaten hamilelikte kullanmayan biri olarak çokta tavsiye etmediğimi biliyor olmalısınız, multivitamin kullanacağım derseniz siyankobalamin bazlı b12 içermeyen bir multivitamin yok, illa kullanacaksanız bari bunları kullanın dediğim 2 multivitamin var onlar da Türkiye de yok bildiğim kadarıyla.. diğer multivitaminlerin içeriği gerçekten çok vahim, siyanokbalamin masum kalıyor yani yanlarında..Keşke bir tüketici olarak piyasada yüzde yüz aradığımız ürünü bulabilsek, siz siyanokobalamin diyorsunuz, beni rahatsız eden daha o kadar çok şey var ki, ama en azından insanlar parabenli, titanyum dioksitli, sodyum benzoat lı vs vs kanserojen kimyasallar içeren diğer multivitaminleri kullanmak yerine en azından bu iki ürünü bulabiliyorlarsa kullansınlar kafasındayım.. çünkü siyanokbalamin zararlı olabilir segmentinde bir kimyasal, yani bir ihtimal, siyanür vücudumuza farklı şekillerde de giriyor, bir de siyanokobalaminden gelen serbest kalıp vücuda sülfür eklenirse fazlası zararlı olabilir seviyesinde bir kimyasal..ama diğer multivitaminlerdekiler doğrudan kanserojen.. Tekrar söylüyorum, multivitamin kullanmazsam bebeğimin birşeyleri eksik olur psikolojisindeki bir dönemde multivitamin kullanmayın deyip bunun sorumlusu olamam, çünkü yeni nesilde hamilelerde ve doktorlarda çok net gözüken durum şu herşeyi vitamin ve mineral destekleri yapıyora inanılıyor.. benim söylememle kullanılmayan bu süreçteki en ufak bir aksaklıktan sorumlu tutulmak istemem.. çünkü son dönemlerde sunu diyen çok az,”eskiden insanlar vitamin mi kullanırdı, ben iyi bir şekilde beslenirim, yine de eksik birşeyim çıkarsa TAKVİYE olarak alırım” diyen çok az.. bu nedenle ben şu zihniyetteyim: en azından kullanacaklar bari en az zararlısını kullansınlar bari diyorum.. bu işin en zararsızı yok çünkü, hepsinde mutlaka üretim aşamasında formlandırabilmek için katkı maddesi içerir.. bu şeker olur, magnezyum stearat olur, ama mutlaka vardır.. bu nedenle ben ilaç sektöründe olmama rağmen kolay kolay ilaç kullanmam, başım ağrısa mesela hemen yarar zarar hesabı yaparım her zamanki gibi, içsem ne yararı olacak ne zararı olacak diye, her seferinde de birazdan geçecek bir baş ağrısı için o kadar kimyasal almaya değer mi der vazgeçerim.. çünkü vücuduma aldığım sadece bir parasetamol hammaddesi olmayacak..

      Sil
    2. Sonuç olarak keşke ama keşke diyorum hiçbir boyanın tatlandırıcının koruyucunun şekerin siyankobalaminin olmadığı, b12 kaynağının sadece metilkobalamin olduğu, içeriğinde mineral ve vitamin dışında hiçbir kimyasalın katkı maddesinin olmadığı bir multivitamin olsa da hemen tavsiye edebilsem..
      Şunu tekrar belirtiyorum ki hamileliğinde multivitamin kullanmamış biri olarak ben ilk 3 ay folik asit sonraki dönemde de demir ve belki omega takviyesinin yeterli olduğunu düşünüyorum.. asıl önemli olan bu dönemde DOĞAL ve besin değeri yüksek beslenmek, market alışverişi yapmamak..
      şu anda iş çığırından çıkmış durumda, hamileler öyle şeyler kullandıklarını yazıyorlar ki bazen, inanamıyorum.. hem demir hem multivitamin hem o hem bu, hepsinin içinde çakışan vitamin ve mineraller var, almaları gereken dozun misli misli fazlası basılıyor o hamile bedenlere aman garanti olsun denerek..
      Size şunu önerebilirim: b12 kullanmanız gerekiyorsa ve siyanokobalamin kullanmak istemiyorsanız, tek B12 vitamini formları var metilkobalamin içeren, solgarın o anlamda içeriği iyi.. yanında demir ve omega takviyesi alabilirsiniz.. demir için tavsiyemi yazıda belirtmiştim zaten, omega için de nature’s supreme prenatal DHA kullanabilirsiniz.. yani tüm takviyeleri tek tek.. herşeyi de onlardan beklemeyin ne olur, vücudunuzu iyi besleyin.. adı üstünde, onlar sadece bir TAKVİYE..

      Sil
    3. İlk kez bir yorumum bu kadar uzun olmuş, iki parça halinde yayınlayabildim:)

      Sil
  43. Merhaba.Hamile değilim.b1-b6 ve B12 vitamin takviyeleri birde ilacimin içeriğinde bulunan alfa lipoik asit için yukarıda önerdiğiniz vitaminler alternatif olarak kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  44. Ben bu konuda bir yorum yapamam, doktorunuza danışabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  45. Merhaba,
    NEUFOLİD hakkında ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...