13 Eylül 2015 Pazar

Günün Menüsü: Patatesli Balık Köftesi



Sağlıklı zeka gelişimi için her hafta tüketilmesi gereken balık için keyifli bir sunum balık köftesi.. Denizlerdeki kirlilik ve balıkların vücutlarında biriken ağır metaller nedeniyle balığa şüphe ile bakmaya başlamış olabilirsiniz benim gibi.. Bu konuda detaylı bir yazı yazacağım ama burada özetle şunu söyleyebilirim ki bu zararları en aza indirgeyeceğiniz balıklar istavrit ve hamsi.. Yani yağı çok olmayan, dipte dolaşmayan küçük balıklar.. Bunun yanında biz bir de deniz levreği çok sevdiğimiz için doğrudan ilk elden aldığımız birkaç yer var, ondan alıyoruz..     

Tarife gelince:

Izgara olarak pişirilmiş ayıklanmış balık eti
Buharda pişmiş veya haşlanmış küçük bir patates     
Kavrulmuş küçük bir soğan
Bir çay kaşığı salça
Bir çay kaşığı un ya da nişasta
Bir küçük yumurta
Bir tutam kuru nane, karabiber, tuz

Patatesleri çatalla ezip tüm malzemelerle karıştırıp yoğuruyoruz, yuvarlak yapıp tavada alt üst ederek pişiriyoruz. 

Akşam yemeğinizde balık varsa patates, soğan ve diğer malzemeleri önden hazırlayın, ızgaradan ilk çıkan balık etini temizleyip diğer balıklar olana kadar köfte hazır olur sofraya.

Bu tarifi az miktarda hazırlamaya özen gösterin, içinde balık olduğu için kısa sürede tüketmek gerekiyor.. En fazla ertesi güne kadar durabilir..

Bu tarifi balıksız yani sadece patates köftesi olarakta hazırlayabilirsiniz.. Benim çıkış noktam zaten yıllardır bayıla bayıla yaptığım, kızımın da severek yediği patates köftesiydi..

Fotoğrafta köftelerin büyüklüğü sizi yanıltmasın, prensesin minik servis tabağında çekildiği için birz büyük duruyor, yoksa standart bir yuvarlak köfte boyutunda..
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...