11 Haziran 2015 Perşembe

Mutlaka Bir İlkyardım Çantanız Olsun

Çocuklu bir hayatta olmazsa olmazınız bir ilkyardım çantası olmalı.. İlk müdahale anlarında elinizin altında tutacağınız, her yere giderken yanınıza alabileceğiniz büyüklükteki bir ilkyardım çantası panik anlarını krize dönüşmeden geçirmemizi sağlayacaktır.. Bunun için küçük bir makyaj çantasını ilk yardım çantası yapmanız işinizi fazlasıyla görecektir.. Benim yıllar önce avondan aldığım makyaj çantasını ilkyardım çantası yaptık biz ve nereye gidersek gidelim asla yanımızdan ayırmıyoruz.. İlkyardım çantasında olması gerekenleri paylaşmadan önce daha önceki bir yazımda da paylaştığım gibi dondurucuda bulunduracağınız soğuk ped vurma, çarpma gibi kazalarda ilk müdahalenizi yapmanızı sağlayacaktır..

Şimdi gelelim çantada olması gerekenlere:

Vurma, Çarpma, Morluk, Şişlik için: İlk olarak yukarıda bahsettiğim gibi ilkyardım çantasında taşıyamadığımız dondurucudaki soğuk ped ile müdahale yapıyoruz biz.. Soğuk pedi dokundurtmak istemeyen çocuk için, pedi dokundurup 10 a kadar sesli ve muzip bir şekilde sayıp işi oyuna çevirmek ve aralıklarla bunu tekrarlamak ilkyardımı kolaylaştırıyor.. Öyle ki bizim küçük prensesimiz ufacık bir yerini çarptığında bile "buuuz buuzz" diyerek dolaba gidip kendi alıp koyuyor buzu sayarak:) Soğuk ilkyardım gerçekten önemli.. Ardından gerekirse Arnica krem sürüyoruz biz.. Arnica yağı da kullanılabilir..

Kanama, Açık Yara için: Öncelikle kanama durmuyorsa suya kesinlikle tutmadan, ıslatılmış bir temiz bez yada disk pamukla baskı yapıyoruz biz ilk etapta.. Sonrasında antiseptik bir solüsyon ile o bölgeyi temizliyoruz..  Bunun için de çantamızda minik bir batticon ya da aynı sefa yağı bulunduruyoruz.. O bölgeyi kapatmak gerekebilir diye de bir küçük paket sargı bezi, gazlı bez, flaster, yara bandı her daim yanımızda.. Minik bir şişe kantaron yağı yaraların iyileşme sürecini hızlandırdığı için o da çantamızın olmazsa olmazı.. Bunun için Furacin merhem de bulundurulabilir..

Ateş için: Çocuğu soymaktan başka ve topuk ya da sırtını defne yağı ile ovmaktan başka hiç birşey yapmıyorum ben.. Ateş düşürücü de kullanmıyorum.. Piyasada kansorejen koruyucu içermeyen bir ateş düşürücü yok çünkü..Bu konu ile ilgili ayrı bir detaylı yazı da yazacağım.. Ateş için minik bir şişe defne yağı ilkyardım çantamızda olmazsa olmazımız..

Burun akıntısı için: Coldmix ve okyanus suyu işimizi görüyor..

Öksürük için: Ayakların altını ovmak için Vicks, çayını yapmak için minik bir paket hatmi çiçeği, ayva yaprağı olmazsa olmazımız.. Çok zorda kalırsak ki hiç kalmadık bi eczaneden masum içerikli prospan şurup alınabilir..

Yanık için: Madecassol krem ya da lavanta yağı.. Silverdin özellikle önermiyorum, paraben içeriğinden dolayı..

Böcek Isırıkları için: Lavanta yağı ya da karbonatlı su hazırlamak için minik bir paket karbonat ilk yardım çantamızın vazgeçilmezleri..

Bunların yanında batan cisimleri çıkarmak için cımbız,makasa ek olarak disk pamuk, termometre..

Kazalarda doğru malzeme ile ilk müdahale, sakin bir tutumla ilk yaklaşım oldukça önemlidir.. Bunun için çocuk sahibi bir insan olarak her an kazalarla karşılaşılabileceği gerçeğini göz önünde bulundurup ilkyardım eğitimi almamış olsanız bile mutlaka ilkyardım nasıl yapılır konulu yazıları okumak o en değerli dakikaları doğru bir yaklaşımla değerlendirmenizi sağlıyor.. Dahası bu yaklaşım ile çocuk üzerinde oluşturduğunuz güven sayesinde ilkyardım anlarında size karşı koymadan talimatlarınızı yetine getirmeye hazır sakin bir çocuk buluyorsunuz karşınızda.. Çocuklu hayatta kazalardan kaçmak mümkün değil elbette ama tüm dileğim telafisi olan, sizin müdahalenizin yeterli olacağı küçük kazalar olsun hepsi..


2 yorum:

  1. Sizi yeni keşfettim. Her posta yorum yazmak istedim şuam 😊 takipteyim sevgiler💕

    YanıtlaSil
  2. Defne yagini nasil kullaniyorsunuz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...