13 Şubat 2014 Perşembe

Pişik Kremlerine Dikkat..


Bir bebeğin cildine iyi gelen bir marka diğer bir bebeğe iyi gelmeyebiliyor.. Çok ucuz bir krem bir bebekte çok iyi sonuç verirken bir diğeri için çok pahalı bir markadan sonuç bile alınamayabiliyor.. Burada önemli olan iyi marka kötü marka konusu değil, dikkat edilmesi gereken şey en ucuzda da en pahalıda da içeriğinde kansorejen bir bileşen içermemesi konusu.. Bu kansorejen kimyasalları daha önceki ıslak mendiller ve bebek kozmetiği ile ilgili yazılarımda detaylı olarak paylaşmıştım.. O nedenle tekrar detaya girmeden en çok kullanıldığını gözlemlediğim birkaç marka hakkında birşeyler yazacağım.. Pişik kremlerinde çinko içeriği ve paraben içermemesi konusu önemli.. Nivea pişik kremi yıllarca içeriğinde olan parabenleri çıkardığından dolayı artık kendini temize çıkarsa da kimyasal girdisi fazla ürünlerden.. Ciddi pişik vakalarında doktorlar tarafından verilen hametan ya da desitin gibi kremler ise paraben içeriği nedeniyle tavsiye etmediğim ürünlerden.. Yine doktorların önerdiği travazol, travogen gibi ürünler kortizon içeriği nedeniyle kullanılmadan önce düşünülmesi gereken ürünlerden.. Sudocrem BHA içeriği nedeniyle kullanılmaması gerekenlerden.. Bephantol pişik kremi ise ciddi vakalarda içeriği açısından kullanılabilecek ürünlerden.. Bunun yanında yine organik bazlı Melvita masum içerikli pişik kremlerinden.. Söylediğim gibi ciltten cilde etkisi değişebildiği için kullanıp memnun kalanların yanında bizim cildimizde çok etkili olamadığını söyleyebilirim.. Yine mustela pişik kremi bol kimyasal girdisi olan ama içeriğinde kansorejen bir kimyasala rastlamadığım kremlerden biri.. Organik pişik kremlerinden Töpfer içeriği nedeniyle benim gönlümü kazanan ürünlerden.. Gördüğüm en etkili ve tavsiye edeceğim ürünlerin başında geliyor.. Töpferin piyasadan çekildiği dönemde kullanıp çok memnun kaldığım son keşfim ise İpek Hanım Çiftliği Pişik kremi.. İçerik olarak yukarıdaki ürünlerin en doğalı..
Yukarıdaki markalar dışındaki ürünler için internet üzerinde içerik bilgisine ulaşamadığım ve kullanmadığımdan dolayı yorum yapamıyorum.. Ama nereden hangi marka alırsanız alın ister eczaneden ister herhangi bir marketten, mutlaka ama mutlaka içeriğini kontrol ederek alın..Islak Mendillere Dikkat ve Bebek kozmetigi alırken dikkat edilmesi gerekenler yazılarımda bahsettiğim kimyasallardan uzak durun.. Pişik kremlerini de öyle her alt açmada değil, pişik ile karşılaştığınız durumlarda kullanın sadece.. Özellikle bebeğin ilk günlerinde ve mümkünse devam edebildiğiniz kadar ısıtılarak asidi alınmış doğal zeytinyağı sürün.. Hem poposuna hem de cildine.. Pişik kremini evde kendiniz yapmanız da mümkün.. Eriteceğiniz balmumu ve zeytinyağını karıştırıp tamamen doğal içerikli pişik kremi hazırlamak mümkün.. Seçenek böylesine çokken tercih size kalmış, ben yukarıda çevremde en çok kullanıldığını gördüğüm markalar ile ilgili yorumlarımı paylaşmaya çalıştım.. Naçizane tavsiyem kansorejen bir girdi içermese bile bol kimyasal içerikli kozmetik markalarından mümkün olduğunca uzak durup, organik bazlı ya da doğal yöntemlerle elde edeceğiniz ürünler kullanmanız yönünde olacak..

18 yorum:

  1. Merhaba böylesi güzel ve doğal olan şeyleri paylaştığınız için teşekkür ederim.Nacizane bende küçük bir deneyimi sizinle paylaşmak isterim.Kızımın sürekli pişik problemi vardı ve biz bir çok merhem ve krem denememize rağmen buna bir türlü çözüm bulamamıştık,anneannemin tavsiyesi ile BAŞ KİLİ eriterek her alt açmada kullanmaya başladık ve mucize gibi iyileşme oldu.Pişikle vedalaştık ayrıca kızımın sürekli ağlamalarıda kesildi.Bu sorunu yaşayan tüm annelere tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler bu değerli paylaşım için..

    YanıtlaSil
  3. Tekrar Merhabalar, bu durumda organik olmayan ancak kolay erişilebilir ürünlerden Bephantol pişik merhemini mi önerirsiniz? Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğine internet üzerinden ulaşamadım, yorum yapamıyorum o yüzden.. elinizde varsa içindekiler kısmını yazabilir misiniz??

      Sil
  4. Merhaba,

    Öncelikle paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

    MomsGreen'in organik aloe veralı pişik kremi olarak geçen yeni bir ürünü var, önerir misiniz?

    İçeriğinde şunlar var;
    aqua, zinc oxide,dicaprylyl carbonate, cocoglycerides, polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, glycerin, butyrospermum parkii butter, polyglyceryl-3 diisostearate, panthenol, phenoxyethanol, aloe barbadensis leaf extract, magnesium sulfate, citrus aurantium dulcis peel oil, ethylhexylglycerin.
    içindekiler bunlar:)
    parafin, paraben, silikon, boya içermez diye ayrıca belirtilmiş.
    Şimdiden çok teşekkürler,
    Bahar Çelik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada magnezyum sülfat ve gliserin kafamı karıştırdı biraz.. Moms green ürünlerini bulaşık ve çamaşır deterjanlarını, sıvı sabunlarını bende kullanıyorum, ama son dönemki yeni ürünlerinin içeriklerinde çok fazla girdi görüyorum, bunlar içinde sodium benzoate ı görmem beni de şaşırtmış onlarla da paylaşmıştım.. Pişik kremi olarak ben töpfer kullanıyorum çocuklarıma, içerik olarak içime siniyor pişik konusunda da çok etkili..

      Sil
  5. merhaba verdiğiniz bilgiler harika, teşekkür ediyorum size.. LR ürünlerini hiç duydunuz mu 2,5 aylık bebeğim için LR pişik kremini kullanabilir miyim? birde töpfer pişik kremini eczaneden mi temin edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lr pişik kreminin içeriğinde sodium benzoate gözüme takıldı, bir de kimyasal içeriği biraz fazla geldi bana.. töpferin artık satışı yok maalesef, ben ipek hanım çiftliği pişik kremine geçtim, uzun süredir onu kullanıyorum..

      Sil
  6. Töpfer satışta tekrar sitelerinde gördüm

    YanıtlaSil
  7. Eşim basiscreme baby diye bir pisik kremı almış. Formülü : aqua,zınc oxide,petrolatum , paraffınium liquidum,(mineral oil) cetearyl alcohol,ceteareth-20, sodium phosphate,lactic Acid, parfüm, p-cloro-m-cresol, coumarin, benzyl benzoate ,alpha-isomethyl ıonone, geraniol, linalool , cinnamyl alcohol.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Likit Parafin genelde bebek yağlarında da sık kullanılan petrol türevi sentetik bir hammaddedir.. gözenekleri tıkar.. kullanıp kullanmama kararı size ait..

      Sil
  8. biz ilk haftalarda pişik problemi yaşadık. travazol / sudocream kullandık ne yazık ki. 4 aylık olana kadar da kantaron yağını kullanıyorduk. çok da memnunduk, pişik hiç olmadı. ancak atopik dermotit olduğunu öğrendiğimizde çocuk alerji doktoru "bebeklerde kantaron kullanımı ile ilgili hiç bir araştırma yok." dedi. bu yüzden bıraktık. kantaronla ilgili bir fikriniz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlar atopik dermatitli ciltlerde egzamayı daha da kötü hale getirebiliyor.. kantaron yağı gündelik olarak sürekli değil de yara tedavisinde benim de kullandığım bir yağ.. Atopik dermatitte ataklar öncesi cildi hep nemli tutup, atak esnasında da egzama kremiyle yatıştıracaksınız.. Bir de yediklerinize, deterjanlarınıza, bezine dikkat etmeniz gerekiyor.. Aşılara bağlı yan etki olarak alerjik vakaların oluştuğunu savunan bir grup ebeveyn de var..

      Sil
    2. altını her actigimizda zeytinyagi haricinde ne kullanabiliriz sizce? (Atopik dermatit)

      Sil
    3. Altını her açtığımda birşey sürmedim ben hiç, pişik oldukça sürdüm.. Altını ıslatılmış organik pamukla silip yine pamukla kurulayıp kapattığımda zaten pişik çok fazla oluşmuyor.. pişik durumları içinse son favorim ipek hanım çiftliği pişik kremi.. Töpfer pişik kremi de etkili.. Ama söylediğim gibi her açtığınızda birşey sürmeyin, cildi temizleyip KURULAYIP kapatmanız önemli..

      Sil
  9. Okuduğum yazılarınızdan yola cikarak bebegime topfer pisik kremi ve sampuan kullaniyorum. Acaba tavsiyenizden bu yana içeriğinde degisiklik olmuş mu yoksa hala gonul rahatligiyla kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Töpfer bir dönem piyasadan çekildi, o dönemde ben Urtekram kokusuz bebek şampuanı ile ipek hanım çiftliği pişik kremine geçtim.. Hala da onları kullanıyorum.. Töpfer yeniden satışa eczanelerde başlamış sanırım.. dogalmodern@gmail.com a içerik bilgisini çekip atarsanız şu anki halini yorumlayabilirim

      Sil
  10. Bende pısık ıcınbır sey paylasmak ıstıyorum.ben 3 cocugumda da kullandım kullanıyorum.hakıkı zeytın yagına 1soganı yemeklık dograyıp bıraz kavuruyoruz cok kavurmayın bıraz sogan ölecek.soguyunca yagını suzup posayı atıyoruz o yagı baktıkkı pısık olacak hemen suruyoruz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...