18 Aralık 2013 Çarşamba

Günün Menüsü: Sütlaç

Bebeğiniz artık 1 yaşına geldiyse ve inek sütüne başladıysanız sütlaç müthiş bir öğün alternatifi..İşte size zengin içerikli bu basit tarif:

Sütün besin değerini kaybetmemesi için çok fazla kaynatmak yok.. Bu nedenle pirinçi sütte değil, suda kabartıyorum ben.. Bir tencerede  2 yemek kaşığı kadar pirinci şişinceye kadar su içinde kaynatın, suyu azaldıkça su ilave edebilirisiniz.. Kabarmaya yakın sütü de ısıtmaya başlayın bir taraftan, pirinçler iyice kabarınca suyunu çekmesini bekleyin, süt kaynama noktasına gelince kabarmış olan pirince sütü ilave edin, İsteğe göre içine göz kararı azar nişasta, pirinç unu, irmik vs ilave edilebilir.. Bunları ilave ederken dikkatli olmak lazım kıvamını fazlaca arttırabilir.. 1-2 dakika kaynatıp kapatın. Soğuyunca tatlandırmak için de 2 tatlı kaşığı kadar balı ilave edin .. Ben kabuklu pirinç kullandığım için biraz blenderda çekiyorum bu karışımı.. Sonrasında bir öğünde yiyebileceği miktarlarda kaplara alarak buzdolabına kaldırabilirsiniz..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...