30 Kasım 2013 Cumartesi

Günün Menüsü: Balık Çorbası

Bebeğinize ızgara ya da fırında pişmiş haliyle çok fazla balık yediremiyorsanız, balık çorbası hem menünüzü farklılaştırmak, hem de minik gurmenize bol bol balık yedirmek için iyi bir kurtarıcı.. Balık olarak  lüfer, çinekop, levrek gibi kültür olmayan mevsim deniz balıklarını kullanabilirsiniz.. Tekir, barbun, kefal gibi dip balıklarından kaçınmak gerekiyor.. Gelelim doğaçlama tarifimize, fleto şeklinde baş, kuyruk ve kılçığından ayırdığınız balık etini kaynatacağınız suyun içine koyun.. Bundan sonrası size kalmış, isteğe göre pirinç, bulgur, irmik, erişte veya tarhana ilave edebilirsiniz..  Sonrasında biraz da zeytinyağı ekleyin ve kaynatın.. Kaynadıktan sonra buharda pişmiş sebzelerden kereviz, yer elması, enginar, brokoli, kabak, patates, havuç, soğan, sarmısak, taze fasülye, balkabağı, semizotu, pazı, bezelye, kırmızı biber, domates gibi mevsim sebzelerinden istediğinizi ilave edebilirsiniz.. Püre haline getirmeden önce pişmiş balık etini çıkarıp kılçıklarını tekrar kontrol etmekte fayda var.. Sonrasında püre haline getirip hazırlandığı gün ve buzdolabında saklanarak ertesi gün kullanılabilir.. Balık eti riskli olabileceğinden daha uzun süre beklememesi için en fazla 2 defa kullanılabilecek miktarlarda hazırlanmasında fayda var.. Balık çorbası bebeğiniz neyden hoşlanıyorsa içine onu ilave edebileceğiniz çeşitliliğiyle diğer taraftan da yemediği şeyleri içine kamufle edebilme imkanı tanımasıyla müthiş bir alternatif.. Deneyin derim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...