28 Ekim 2013 Pazartesi

Evde Erişte Yapımı..




Erişte hem zengin besin içeriği, hem pratik ve hızlı hazırlanış şekli hem de çorbalarda kullanılabilmesi ile de çok iyi bir kurtarıcı.. İçinde ne olduğu belirsiz, kullanılan yumurtanın sütün yoğurdun kaynağının ne olduğunu bilmediğiniz ürünleri kullanmak yerine kendi eriştenizi evde çok kolay bir biçimde kendiniz yapabilirsiniz.. Öyle sandığınız gibi zor bir iş değil.. İşte bu mucizevi besinin yapılışı:

5 yumurta ( organik ya da köy yumurtası)
1 su bardağı organik süt
Yarım su bardağı ev yoğurdu
Yarım su bardağı su
Buharda pişmiş ve rondodan geçirilmiş mevsim sebzeleri ( taze fasülye, bezelye, pazı, semizotu, kereviz, yer elması, enginar, balkabağı, kırmızı biber, havuç, patates, soğan, sarımsak, kabak vs)
Aldığı kadar tam tahıllı un ( tam buğday, arpa, darı, yulaf, çavdar, mısır, pirinç unu karışımı kullanıyorum ben)

Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun ve yumru büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile ortalama bir karış çapında açın, açarken inceltebildiğiniz kadar inceltmek kolay kuruması için yardımcı olur.. Açtığınız bu hamurları ya havadar bir ortamda serip sertleşene kadar kurutarak ya da içinde su kaynayan geniş bir kabın üstüne koyacağınız bir tepsi üzerinde ters yüz edip kurutarak kesmeye hazırlayabilirsiniz.. Kesme aşamasında tercih size kalmış.. İster kare kare ister uzun uzun ister küçük küçük çorbalık kesebilirsiniz.. Kestikten sonra fırınlamanız nemli kalanların küflenme olasılığını önleyeceği için tavsiyem.. Sonrasında bez torba ya da buzdolabı poşetlerinde buzdolabında saklayabilir, kullanacağınız miktarını kavanozlara alarak kullanabilirsiniz..

Suya biraz zeytinyağı ilave ederek kaynatıp kısa sürede pişirebilirsiniz.. Sonrası size kalmış, ister köftenin yanında ister yoğurtla istediğiniz şekilde bebeğinizin menüsüne ekleyebilirsiniz..










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...