16 Ağustos 2013 Cuma

Diş Çıkarma Dönemine Doğal Çözümler..

4. ay gibi kaşınmaya başlayan dişler çıkana kadar periyodik olarak atak yapmakta.. Bizim gibi geç diş çıkaran gruptaysanız dönem dönem gelen bu atakları sıkıntısız geçirebileceğiniz basit çözümler mevcut.. Dişlerin atak yaptığı bu dönemlerde bebek elini daha bir iştahla ağzında tutup hırsla kaşıma denemeleri yapıyor, bunların yanında çekiştirilen kulaklar, keyifsizlik, ateş, ishal, ağlayarak birden uyanma, açılmayan ağız ve iştahsızlıkta cabası.. Bir defa dişlerini kaşıyacağı ve rahat tutabileceği mümkünse soğuk gıdalardan eline tutturmak iyi bir yaklaşım olacak, plastik yapay kaşıyıcılar yerine.. Havuç, salatalık, taze soğan, taze sarmısak, pırasa, bisküvi gibi.. Pırasa ve soğanın rahatlatıcı etkileri bulunuyor.. Bunun yanında sarmısak ve karanfil yağı ile bebeğiniz izin verirse diş çıkaracağı bölgeye masaj yapmakta çok iyi geliyor.. İçine soğuk meyveler ya da buz koyacağınız meyve filesi de iyi bir fikir olabilir.. Lakin önce bebeğinizin meyve filesini sevmesi lazım, bizimki bir türlü sevememişti.. Emziklerini suyun içinde sıkarak içine dolduracağınız su ile dondurucuya koyup içinde donmuş su ile bebeğinize vermekte iyi bir kurtarıcı olabiliyor.. Bu yöntem bizde çok işe yaradı, öyleki 4. ayda kendiliğinden bırakılan emzikle soğuk olarak karşılaşılınca öyle hoşumuza gitti ki, elimizle tutup tutup bir ileri bir geri dişlerimizi kaşımayı çok sevdik.. Emmeme konusunda kararlıydık yine.. Soğuk su ile ıslatılmış temiz bir ağız bezi ile diş etlerine yapılan masaj da iyi geliyor.. Bunun yanında Avrupa'da sık kullanılan ve diş çıkarma döneminde bebeğin tenine temas ederek rahatlatıcı etki veren kehribar taşından yapılmış diş kolyeleri de bu dönemde imdadınıza yetişebilir.. Biz rahatlatıcı etkisine şahit olduk.. Bu gibi basit metotlarla biz bu dönemi rahat geçirdik diyebilirim..

2 yorum:

  1. https://www.google.com.tr/amp/s/discianne.com/2015/12/08/kehribar-bebek-kolyeleri-tehlikenin-farkinda-misiniz/amp/
    Kehribar kolye ile ilgili bir yazi gordum. Kullanmamakta fayda var. Ne olur ne olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler paylaşımınız için.. benim kullandığım dönemlerde türkiyede pek yaygın değildi, yabancı siteleri okumuştum bol bol bu konuda.. olumsuz birşeyle karşılaşmamıştım hiç.. ben boğulma ya da çekip koparma konusuna en baştan beri takılmış, çok dikkat etmiştim.. sık sık kontrol ediyor, sürekli badisin altında durmasını sağlıyordum.. Bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadığımızı belirtmeliyim..
      zamanla iş çığırından çıktı tabi.. Diğer taraftan yapılan araştırmalar da artıyor.. İyice araştırıp, dikkatli olmak lazım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...