10 Haziran 2013 Pazartesi

Şu D vitamini ve Demir Meselesi..

Bebeğiniz 15. gününe geldiyse doktorunuz ya da bağlı olduğunuz aile hekimliği size d vitaminine başlamanız gerektiğini söyleyecek ve Monovit- Devit ikilisinden birini önerecek. Buraya kadar herşey normal.. Dünyayla tanışma telaşında olan küçük misafiriniz steril bir ortamdan çıkmış yaşamınıza adapte olmaya çalışmakla meşgul tam da bu günlerde.. Ve siz ona kemik gelişimine katkıda bulunsun diye d vitamini damlası vermeye başladığınızda, daha 15. günde o küçücük vücuduna BHA adıyla bir de kansorejen bir madde vermeye başlıyorsunuz.. Alternatif ne kullanabilirim derseniz ethanol içerikli multitabs, sodyum hidroksit ve glukoz şrubu içerikli acd3 doktorların önerdiği diğer ilaçlar  arasında.. Piyasaya yeni giriş yapan deca-tabs d3 damla içeriği gayet iyi gözüküyor, zira sadece zeytinyağı içeriyor..
Benim tercihime gelirsek, yıllar önce kızım için girdiğim arayışta yurtdışındaki bir arkadaşım vasıtasıyla Carlson d drops ile tanışmıştım.. Şimdilerde Türkiye satışı başlamış olmasına rağmen o zaman türkiyede devit, monovit, acd3, multitabs dışında bir seçenek yoktu.. Yıllarca Amerikaya gidip gelen arkadaşlarımıza getirterek kullandım, gidenler bazen wallgreens, bazen wellcare, bazen de Ddrops ile dönüyorlardı.. Hepsi de gayet temiz içerikte d vitaminleri..
Palm yağı konusu mu?? Yorumlar kısmında bol bol düşüncelerimi yazdım, bi daha bi daha yazmayayım..
Şimdilerde ise Deca Tabs, Ocean D3 ve Dekanin D3 içerik olarak temiz piyasaya girmiş ürünlerden..
Demir konusuna gelecek olursak, orada da durum içler acısı.. Doktorların önerdiği çoğu likit demir ilacının içeriğinde yine kansorejen olan paraben var.. Ferrum bunlardan biri.. Ferro Sanol serisi ise piyasadan geri toplatılan partileri nedeniyle güven vermiyor.. Novaferrum sodium benzoate içeriğiyle yine tercih etmeyeceğim ürünlerden.. Sadece c vitaminiyle birleştiğinde değil sodium benzate tek başına da uzak durulması gereken kimyasallardan biri bana göre.. Bununla ilgili yapılmış araştırmalar var.. Bu anlamda Türkiye piyasasında yine en masum içerik toz formdaki Ferromixin'de.. Şunu unutmayın likit ilaçlar mikrobiyolojik üremeye daha yatkın oldukları için daha güçlü koruyucular gerektirir.. Likit formdaki ateş düşürücülerin de içeriğine bakarsanız başta paraben olmak üzere güçlü koruyucular görürsünüz.. Ama tek kullanımlık ambalajıyla da korunmaya alınmış toz formdaki ferromixin gibi ürünlerde herhangi bir koruyucuya gerek duyulmaz..
 Yurtdışından alternatif var mı derseniz Alman üretimi salus firmasının Floradix isimli ürünü var yine tamamen doğal içerikli.. Fakat bu ürün de dozu açısından olmadı, alması gereken demir miktarını alabilmek için 20 ml gibi bir doz kullanılması gerekiyor ki bu da bir bebek için oldukça fazla, hem de yanında alacağı B vitamini gibi diğer vitaminleri alması gerekenin üzerine çıkarıyor.. Dozu düşürdüğünüzde ise bu defa da alması gerektiği oranda demir alamıyor..
Sonuç olarak ben yıllardır iki çocuğum için de d vitamini için başta Carlson, aralarda wellcare, walgreens,  Ddrops , demir için de Ferromixin kullandım.. Hala da kullanmaya devam ediyorum..
Ferromixin'e alternatif olarak Adefer'in de piyasaya girdiğini söyleyebiliz.. Temiz bir içerik..
Fakat burada çok önemli olan bir nokta gözden kaçırılmamalı.. Ülkemizde eksiklik teşhisi konulmadan, herhangi bir test yapılmadan garanti olsun zihniyetiyle daha 4. ayda demire başlanmaktadır.. Vücuda fazla alınan d vitamini ve demirin yararından çok zarar getirdiği açık olarak bilinmektedir.. Bebeğin ilk 6 ay demir ihtiyacının olmadığı belirtilmektedir bazı kaynaklarda, demir deposuyla doğduğu ve anne sütünden aldığı söylenmektedir.. Bu nedenle ben kızımda 7. aya kadar doktorumuz 5. ayda başlatmasına rağmen demir ilacı kullanmadım.. Oğlumda da 7. Aya kadar doktorumuz başlatmadı gelişimi çok iyi olduğu için.. 7. ayda yapılan test sonuçları da demir depolarının iyi olduğunu gösterdi.. Bunda emzirdiğim sürece kullandığım demir ilacımın da etkisinin olduğunu düşünüyorum.. Bir de demir odaklı bir beslenme programı uyguluyor oluşumun..  Bilindiği gibi c vitamini demir emilimi arttırıp, süt ürünleri ve çay gibi besinler de demir emilimini engellemekte.. Sabah kahvaltısında her daim peynir(süt ürünü) olacağı için akşam öğününü demir öğünü yaptım.. Öğlen öğününde de yoğurt ve kefir var çünkü..Akşam yemeği taze hazırlanmış meyve püresi ya da meyve suyu ve et yemeği ile olayı dengelemişiz gözüküyor.. Aralarda ağza atılan pekmez ve kurumeyveler de eklenince günlük ihtiyacı tamamlıyor.. Kilosu başına 1 mg alması gerekiyor günlük..
Pekmez gibi besinleri kullanırken dikkatli olmak gerekiyor, küçük meleğinizin damak tadını oluşturmaya başladığınız bu dönemde olur olmaz her yiyeceğinin içine katarak tat vermek çok büyük risk oluşturuyor beslenme alışkanlığı için bunu da unutmayın.. Bir de pekmez ısındığında zararlı bileşenlere dönüşüyor, pişirmek gibi hatalara düşmeyin..
Bu durum bir süre böyle güzel ama bebeğinizin kilosu artmaya başladıkça olayın seyri de değişmeye başlıyor.. Kiloyla birlikte günlük alması gereken demir miktarı da arttığından, günlük yemek programı demir ihtiyacını karşılayamamaya başlıyor... Kilogramı başına 1 mg demir alması gerektiğinden günlük, 10 kilo üzerine çıkmaya başladığında günlük yediği yumurta, pekmez, et, meyve gibi gıdalar günlük demir ihtiyacını karşılayabilmemektedir. Bu dönemde demir eksikliği yaşamamak için test yapılsın yapılması bir takviye vermek gereksinimi doğmaktadır. Benim bu durum için çözümüm 2 günde bir yani ayın çift günleri bir poşet ferromixin vermek oldu.. Kilosunu, alması gereken günlük demir miktarını, günlük menüsündeki gıdalardan aldığı demir miktarını topladım çıkardım çarptım böldüm en optimum sonuca bu şekilde vardım.. Demirin fazlası da azı da zarar çünkü, tam olması gerektiği dozda olmalı vücutta..

259 yorum:

  1. Merhabalar, Carlson D vitaminini günde sadece bir damla mı veriyosunuz? Benim oğlum da 5 aylık. Acaba 1 damla mı vermeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben Carlson D vitaminini günde 1 damla veriyorum güneşe çıkmadığımız günlerde, doktorumuzun da bilgisi dahilinde tabii.. Günde 1 damla kullanabilirsiniz, doktorunuzla da hem fikir olmak şartıyla:)

      Sil
    2. Mrb neredeki doktora gidiyorsunuz tabiki çok önemli doktora bende d vitaminini kestim ama şuan bisi vermiorum e malum güneşte yok şuan hangi hastaneye gidiosunuz

      Sil
    3. D vitaminini güneş göremediğimiz günlerde kullanmaya devam ediyoruz biz, kızım 3 yaşında olmasına rağmen.. Anadolu sağlık merkezinde Neşe Karaarslan doktorumuz..

      Sil
    4. Tesekkur ederim bu ilacı hangi siteden aliyoruz

      Sil
    5. Birde bnm aklima su takildi bi sene boyunca nasıl yetiyor içinde onu uzun sure kalıcı olmasına etken madde ne ozamn buda çok sağlıklı bisi değil gibi uzun sure kalıcılığı kafa karıştırıyor bence

      Sil
    6. Kafa karıştıracak bir durum yok, ilaçlara genelde 2 sene, 3 sene hatta bazılarına 5 yıl raf ömrü veririz biz ilaç sektöründe. 1 yıl ne ki.. Elinizdeki ilaç kutularına bakabilirsiniz.. Biz Amerika'ya çıkan arkadaşlarımıza sipariş vererek getirtiyoruz.. Aşağıdaki yorumlarda sipariş verip tecrübelerini paylaşanlar var, onları okuyabilirsiniz..

      Sil
  2. bende bu sebeplerden kullanmadım ama 7.5aylıkken kan tahlili sonucunda mecburen basladım bu amerikada ki damlanın fiyatı nedir?

    YanıtlaSil
  3. 9 $ gibi bir fiyata getirtmiştik biz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olursanız çok teskkur ederim

      Sil
  4. Merhaba,
    O dönemde Amerika'ya giden bir arkadaşımıza sipariş vermiştik, yakın dönemde seyahat edecek kimse yok maalesef.. Olursa mutlaka mail adresinizden iletişime geçerim..

    YanıtlaSil
  5. http://www.nutricelebrity.com/baby/baby-and-infant-supplements buradan sipariş verilebiliyor. Ebay da da satıyorlar. Daha güvenli olur. Paypal komisyonu ve kargo dahil 56 tl. 1 şişe 1 yıllık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba normalde medical ürünlerin gümrükte takıldığını duymuştum. bu siteden siz ürün aldınız mı acaba? problemsiz olarak geliyor mu?

      Sil
  6. Merhaba,
    Ben de öyle biliyorum, bu yolla hiç sipariş vermedim. Gelen yorumu paylaşmak istedim sadece. Yorumu bırakan arkadaştan varsa tecribelerini rica edebiliriz bu konuda.

    YanıtlaSil
  7. Ben daha yeni amazon.co.uk den aldım gümrüğe takılmadan elime ulaştı 15 gündede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar hanım amazon.co.uk size kargo takip no yollamış miydi acaba? Ben de sipariş verdim ama 22 gün oldu gelen giden yok

      Sil
  8. Ben carlson değil de baby ddrops aldım amazon.co.uk den evime kadar da geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. carlson değilde baby ddrops almanızın bir nedeni varmı acaba

      Sil
    2. İkisini de kullanabilirsiniz

      Sil
    3. Merhaba
      Kizim 13 aylik. Bende carlson kids daily d3 aldim 400 iu per drop yaziyor. Fakat 4-10 yas cocuklar icin diyor. Yanlismi almiaim acaba

      Sil
    4. Baby ve kids içeriği aynı, kullanabilirsiniz..

      Sil
    5. Merhaba. Kafamda deli sorular... bahsettiginiz d vitamininde palm oil oldugunu okudum. Yanlis miyim? 2 senedir hekimimin onerisi ile 2.5 yasindaki kizima devit veriyordum taki birkacgun once tesadufen okudugum kanserojen yazisina kadar. Uykularimi kaciraxak derecede huzursuz ve kötü hissediyorum kendimi

      Sil
  9. Elinde olanla ihtiyacı olana vesile olmak amacıyla paylaştığım yorumdaki telefon numarasının yanlış olması nedeniyle ilgili yorumları kaldırmış bulunmaktayım.. Bir tarafa yardımcı olunsun derken başka bir taraf zor duruma düşmüş anladığım kadarıyla.. Farkında olmadan böyle bir durumun ortasında kaldığım için üzgünüm..

    YanıtlaSil
  10. mehaba bilgive paylaşımlarınız çok teşekkurler.2.5 yaşındaki oğluma tahlil neticesinde devit3 damla ve ferro sanol verildi.floradix için dr nuz bebeğiniz küçük olduğundan onay vermemiş .acaba kaç yaş için uygun.biz kullanabilirmiyiz. birde carlson mu baby dropmu yaşimiz için uygun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Floradix yerine ferromixin kullanabilirsiniz, bebeğinizin kilosu başına 1 mg olacak şekilde demir vermek gerekiyor günlük..ferromixinde 12.5 mg demir var, floradixte 20 ml de 15 mg, fakat 3-5 yaş arasında 5 ml kullanım öneriliyor.. Onda da alacağınız demir oranı neredeyse 3 mg lara düşüyor.. 3 yaş altı için kullanım bilgisi yok maalesef Floradix'in.. D vitamini için de önerim Carlson..

      Sil
    2. Carlson baba d3 nasıl sipariş veriyorsunuz.Elinde fazla olan varsa ücretini vererek alabilirim.

      Sil
    3. 4 aylik kızım var bende carlson kullanmak istiyorum elinde fazla olanı ücret karşılığında almak istiyorum.

      Sil
  11. carlson'u ebay.com'dan sipariş verdim ve sorunsuz elime ulaştı gümrükle ilgili sıkıntı yaşamadım. isteyenler için yazayım dedim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç günde elinize ulaştı bende bugün sipariş verdim

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsaf yahu, 10 dolarlık ürünü 109 tl ye koymuşlar n11 e.. Tamam bu işi getirtmesi falan mutlaka bir kay payı olacaktır ama neredeyse 4 katına da satılmaz ki..

      Sil
  13. Yaptığınız tüm açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ederim doğal modern...

    YanıtlaSil
  14. http://www.ebay.com/itm/Carlson-Super-Daily-D3-Liquid-Vitamin-D-For-Baby-400IU-Per-Drop-365-Drops-/321824629836?hash=item4aee3e244c:g:sp0AAOSwR0JUNa0~
    25 dolar kargo, 10 dolar da ürün, yine aslında 100 TL civarına geliyor sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirenlerin yorumlarında 56 TL gibi rakamlar görmüştüm toplamda, o nedenle bu rakam bana çok yüksek geldi.. Sadece ebay değil, nutricelebrity ve Amazon üzerinden alanlar var, oralara da bi bakmak lazım.. Çocuklarımızın sağlığı için imkanlarımız dahilinde dökemeyeceğimiz rakam yok, ama benim kızdığım durum nasılsa mecburlar, alacaklar diye düşünülerek gereksiz şişirilen rakamların uçuştuğu doğal ürün sektörünün geldiği durum.. Sözüm kesinlikle bu dayatma içinde çocuğuna doğal ürün bulma çabasındaki ebeveynlere değil asla, onların bu durumundan olması gerekenden fazla kar etmeye çalışan düzene.. Buna mecbur bırakılmalarına..

      Sil
  15. Merhabalar bende carlson almak istiyorum ama yukarda belirtilen sitede inceledigimde cesitleri oldugunu farkettim. Ingilizcem olmadigi icin amlayamadim.tam olarak almam gereken d vitamininin gorselini paylasabilir misiniz? Yada yukaridaki linkte bulunan urunu mu siparis vermeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carlson baby d drops 400 IU olacak, markasının Carlson olmasına ve 400 IU olmasına dikkat edin.. İnternette değişik görseller mevcut, kutunun farklı açılardan fotoğrafları sizi yanıltmasın.. Amazon, nutricelebrity ve ebay üzerinden getirtenler var yorumlar kısmında, bu sitelere bakabilirsiniz..

      Sil
  16. Kan icin hangisini kullanacağız peki xs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kandan kastınızı anlayamadım, açabilir misiniz?

      Sil
  17. Merhaba. Ben de hamileyim ve doğuma 2 hafta kaldı. Doğum sonrası hemen tedarik edememe ihtimalime karşı hemen siparis vermek istiyorum bu d vitamininden. Carlson baby d drops 400 UI alıyoruz ve doz olarak 15. Günden sonra 1 damla veriyoruz doğru mudur?

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar merhaba;
    E-bay ve Amazon Türkiye'ye gönderim yapmıyor Carlson Baby Drog ile ilgili.
    Ben i-herb'e sipariş verdim bugün.
    Carlson Baby Drog'un i-herb'teki fiyatı 8,39$+6$ kargo = 14'39$ , fakat ben yeni abone olduğum için 5$ iskonto ile toplam 9,39$'a sipariş verdim. Siteye Abone olduğunuzda size kupon kod veriliyor.Siparişler önce bunu girmelisiniz.
    Ayrıca Carlson'un kendi sitesine e-posta ile aldığım bilgide 12,9$+13,25$ kargo ücreti istiyorlar. Yani en uygunu i-herb. Fakat ürün nasıldır göreceğiz😀

    YanıtlaSil
  19. İ-herb için:
    http://iherb.com/?rcode=MMG109

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürün elinize geçtiğinde bizi de bilgilendirebilir misiniz?

      Sil
    2. damlanin elinize gecip gecmedigini bize yazarsaniz seviniriz. Siteye giris yaptigimda alisveris asamasinin son adiminda kargo 6 dolar. ancak 80 dolarlik alisveris yapmaniz gerekiyor. Ben amerikada yasiyorum. burada bile en dusuk kargo ucreti 6 dolarken turkiyeye bu fiyata gondermeleri imkansiz, 5 dolarlik iskonta yapmalari da garip urunu 6 dolardan uretici firmadan bile temin edemezler. turkiyeye gecen hafta kargo gonderdim ve 60 dolar odedim 10 gunde ulasmasi icin. icinde sadece 5 damla ve 5 emzik vardi.

      Sil
    3. Şu an henüz elime ulaşmadı. Geldiğinde haber veririm.
      Sevgiler...

      Sil
    4. Merhaba;
      Beklediğim D vitaminine sonunda kavuştum.
      13 Şubat'ta PTT UKİM'E gelmiş.Haber vermediler.Takip numarasından farkedince atlayıp gittim. 0,6 TL çıkış belgesi ücreti ödeyip ürünü teslim aldım.

      Sil
    5. Bu da ürüne ait resmin linki:

      https://goo.gl/photos/KnoBqgqSCxMdac119

      Sevgiler...

      Sil
    6. merhaba iherb te kargo takip nasıl oluyor

      Sil
    7. Teşekkür ederim bende burdan sipariş verdim şimdi

      Sil
    8. Rica ederim Ferhat Bey. Fiyatlar dediğim gibi mi? Ukim'e ürünü almaya gittiğinizde mutlaka reçete olsun yanınızda. Doktorunuza yazdırın bu vitamini. Fakat reçeteyi okunaklı yazsın.Oradakiler anlayamayabiliyorlar. Sevgiler...

      Sil
  20. merhaba, doktor bize de Carlson önerdi. Amazon dan yaptığım araştırmada Türkiye' ye gönderimin 25 $ üzerinde ki alışverişlerde olduğunu gördüm. 3 paket seçerseniz eğer ürünü 25.99$ oluyor ve ücretsiz kargo oluyor. işte linki : http://www.amazon.com/Carlson-Laboratories-Super-Daily-Supplement/dp/B006J23VO0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba. Yanlis anlamayin sadece bilgilendirmek amaciyla yaziyorum. Amazonda hicbir urun 35 dolarlik alisverisin altinda kargolanmaz. amerika dahi olsa boyledir. 35 dolarlik alisveris yapsaniz dahi ucretsiz kargo sadece amerika icin gecerlidir. Ancak bazi pahali urunlerde ucretsiz kargo yazar o da zaten kargo dahil edilerek verilmis rakamdir. yine amerika icin gecerlidir.

      Sil
  21. http://www.amazon.com/Carlson-Laboratories-Super-Daily-Supplement/dp/B006J23VO0 siteden 3 paket için 25.99 $ ödeyerek ücretsiz kargo ile sipariş verilebiliyor sanırım. 3 paket altına Türkiye'ye gönderim yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba elinizde fazla carlson varsa ben 1 tanesini kızım için almak isterim

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  22. Merhaba ferromixin katı gıdalara geçince kullanılabiliyor. 4 aylık bebeğim için bu durumda mecburen damla kullanmalıyım. En masum içerikli olan sizce hangisidir. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikinci çocuğumda ek gıdaya geçtiğimizde başladım demire yani ferromixine, doktorumuzun da onayıyla.. Ben bu şekilde bir önlem almıştım kanserojen bir demir ilacı kullanmasına.. 6. Aya kadar siz Demir takviyesi alın, sütünüzün Demir oranını arttırın derim sadece.. Ek gıda ile birlikte de hergün değil gün aşırı veriyorum ferromixini..

      Sil
    2. Merhaba,
      Benim de bebeğim 6.ayına giriyor ve doktorumuz da bize ferrum verdi günde 8 damla.şimdi ben de burada okuduklarimdan sonra ferromixine almak istiyorum.günde kaç damla vermeliyim 6 aylik kızım ve 8 kg

      Sil
    3. Ferromixin poşet içinde toz formda, günlük bir paket kullanımla sınırlı.. Kilosu başına 1 mg demir alması gerektiğinden ve bir pakette de 12.5 mg demir olduğundan bence siz iki günde bir bir paket verin.. Demirin fazlası da zararlı çünkü vücuda..

      Sil
  23. Anladım. Bebeğimi büyütürken bloğunuzdan çok şey öğrendim. Paylaştığınız konular, önerileriniz hepsi çok işe yarıyor. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba..Monovit ve devite alternatif acd3 yazmissiniz.carlson satilmadigi icin sanirim bunlardan birini tercih edecegiz.acd3 dediginiz monovit devite gore daha mi iyi sizce hangisini kullanmaliyiz zamani gelince :-)

    YanıtlaSil
  25. merhaba ben de bebeğim için carlson d vitamini aldım anca türkiyedeki gibi 3 damla verileceğini sanmıştım elimde 2 şişe kaldı o yüzden almak isteyenler mavisen22@gmail.com adresine mail atabilirler.

    YanıtlaSil
  26. merhaba ben de bebeğim için carlson d vitamini almıştım ancak türkiyedeki gibi 3 damla verileceğini sandığımdan elimde 2 şişe kaldı almak isteyen olursa mavisen22@gmail.com adresine mail atabilir.

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar, ben de hamilelik suresince aldigim gyno ferro sanol'u emzirme doneminde de kullanmayi surduruyordum; anlasilan dogru bir marka secimi olmamis... Acaba kendiniz bu donemde ne kullandiniz? Simdiden cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç dönüşüm için kusura bakmayın lütfen, nutriway iron folic plus tavsiyem bu dönem için..

      Sil
    2. http://dogalmodern.blogspot.com.tr/2015/11/hamilelikte-kullandgnz-ilaclarn.html?m=1

      Sil
  28. Aydınlatıcı yazınız için kendi adıma teşekkür ederim; ben hamilelikten emzirmeye geçişte gyno ferro sanol kullanmaya devam ettim, anlıyorum ki iyi bir karar olmamış... Oğlum 6 aylık, doktoru henüz demir yazmadı, takviye olarak siz kendinize ne kullandınız, yazabilirseniz ben de ona bakayım. Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an en masum nutriway iron folic plus, alternatiflerinin gelmesini bekliyorum piyasaya.. bebeğiniz için de hergün değilse de iki günde bir bir paket ferromixin kullanabilirsiniz..

      Sil
    2. Merhaba nutrigen ferromixin doğru mudur ayrıca yazınız harika beni çok aydinlatti teşekkürler

      Sil
    3. İlk 6 ay annenin demir kullanması, 6. Ayda bebeğin ek gıdaya geçişiyle birlikte ferromixine başlanmasından bahsetmiştim

      Sil
  29. merhaba hamileliğinizde ve doğumdan sonra kendiniz için kullandığınız demir hangisiydi? ismini yazar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutriway iron folic plus ı tavsiye ediyorum, en masum içerik şu ana kadar gördüğüm bu üründe.. Diliyorum yenilerinin gelmesini..

      Sil
  30. Bende istiyorum bu vitaminden nasıl temin edebilirim

    YanıtlaSil
  31. Güzel bir forum olmuş, ellerinize ve bilgilerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  32. Doğal Ürünler lerden bahsediyorum insanlar artık daha kolay ulaşabilirler diyorum yoksa siz Carlton D vitaminin mi pazarliyorsunuz anlamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat Bey, herhangi birşeyin ticaretini yapacak olsam bunu bu blog üzerinden zaten açık açık ve istediğim gibi yapardım.. Benim böyle birşeye ihtiyacım yok.. Bloğuma inatla ardarda bu kadar çok yorum bırakan birinin bu bloğun amacını hala anlamamış olması gerçekten çok üzücü.. Bu da bloğumu aslında çokta fazla okumayıp ürün reklamı için kullanmak istediğiniz gibi bir izlenim bırakıyor.. Bu da yorumlarda bıraktığınız ürün reklamlarınızı yayınlamamam konusundaki haklılığımı destekliyor.. O kadar çok ürün tanıtım maili alıyorum ki sormayın gitsin.. Artık herkesin ağzında bir "doğal" kelimesi.. Bu işler bu kadar kolay değil, olmamalı.. Ben bloğumun üzerinden herhangi bir ticaretin yapılmasına asla izin vermem.. Herkes gitsin internet üzerinde kendi sitesini kursun, tanıtımını yapsın.. İnsanların güvendiği, tanınmış blogları kendi ticari çıkarları için kullanmak kolaycılığına lütfen kimse başvurmasın artık..Bu bloğu kurma amacımı takip ediyorsanız bilmiş olmanız gerekirdi.. Ben çocuklarım için kullandığım ya da kullanabileceğim ürünleri tavsiye ediyorum sadece bu blogta.. Altında her ne arıyorsunuz bilmiyorum ama hepsi bu.. Her seferinde kılı kırk yararak,içeriklerini defalarca kontrol edip araştırarak yapıyorum alışverişlerimi.. Sizin ürününüzü daha ilk gönderdiğiniz gün heyecanlanıp araştırdım, fakat internet üzerinde içerik bilgisine bile ulaşamadım.. Bu da bende soru işareti oluşturdu, birgün içeriğini görüp geçer not verirsem yine burada arayış halinde olan okuyucularıma tavsiye edeceğimden yana şüpheniz olmasın.. Ama sizin tavrınız tavsiyeden çok uzak bunu bilin, burada tavsiyelere alternatiflere açığız, yorumlarız, olur deriz olmaz deriz, bir noktada buluşuruz mutlaka.. Her yorumun altına böyle bi ürün var öyle iyi böyle harika şeklinde pazarlama ağzıyla yorum bırakırsanız bu tavsiyeden çok başka şeyler aratır altında, buna da ben bu blogta izin vermem.. Son olarak Carlson d vitaminin pazarlamasını yapıyor olsaydım getirtemeyenler için acd3 vitaminini tavsiye etmez, hemen getirtebileceği bir adres paylaşırdım.. Ayrıca o kadar insan yana yakıla carlson arıyorken, ben getiriyorum size satayım derdim yada anlaşmalı birine yönlendirirdim.. Bu işleri kendi bloğun üzerinden yapmak çok kolay, ama benim derdim para kazanmak değil.. Lütfen bloğuma bir daha yorum bırakmayın, bu bloğun hizmet amacından çok uzaktasınız çünkü..

      Sil
  33. Merhaba sayfanın tamamını okuyamasamda büyük bir kısmını okudum sizin de dediğiniz gibi ikizlerime 15.gün d vitamini başlandı sağlık ocağının verdiği değil de deco tabs almamız söylendi daha sonra ikizlerimin yapilan testte Hemoglobin degerleri 7 ve 8 olduğu için önce ferro sanol b daha sonra ferrum verildi geçen hafta oğlumun hgb değeri 11.1 ama demiri biraz düşük denildi kızımın değerlerine ise 2 aydır bakılmadı sizce ne yapmalıyım çok kafam karıştı anne sütünden başka birşey vermek zaten içime sinmiyor yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekleriniz ne kadar bilmiyorum ama ben olsam bir süre annenin demir almasını sağlar ve bu sürenin sonunda da bebeklere tekrar test yaptırırdım. Ek gıdaya kadar durumu böyle idare edip ek gıda ile birlikte de ferromixine başlardım.. Bu benim görüşüm, tercih sizin..

      Sil
  34. Merhaba bende carlson baby d3 getirttim amazondan günde 1 damla yaziyor..acaba kac yasina kadar vermemiz gerekiyor ve yas ilerledikce miktarida arttirmalimiyiz tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı doktor 1 yaşında bazısı 2 yaşında kestiriyor, ben şahsen 3.5 yaşındaki kızıma gün aşırı olarak hala vermeye devam ediyorum.. Güneşe çıktığı zamanlarda vermiyorum sadece.. Günlük ihtiyaç her kaynakta farklı yazıyor, d vitaminin fazlasınının da zarar olduğunu bildiğimden ben miktarı arttırmadan 400 iu dozunda devam ediyorum..

      Sil
  35. Merhaba size yeniden birşey sormak istiyorum çünkü doktorumuzdan tatmin edici cevaplar alamıyorum ikizlerim duzeltilmis 4 ayları bitti kronolojik ise 5 ayları bitti carlson damla temin ediyorum yalnız bir süredir guvenemedigim için elimdeki damlaları vermedim boşa geçen süreyi nasıl tamamlayacagim ya da carlson başladığım zaman 1 yaş bakmadan şişe bitene kadar kullanayim mı bir de ferromixin demir degerleri düşük çıkıyor 6 ayları bitene kadar ben kullanip 6 ayları bitince bebeklerime baslasam yine 1 yaşına kadar mi kullanacağım bu konular çok kafamı kurcaliyor yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş zamanı telafi etmeye çalışmayın, nereden dönseniz kardır, çocukları günde 15-20 dakika güneşe çıkarmak günlük d vitamini ihtiyacını karşılıyor, güneşe çıktıkları günlerde d vitamini vermiyorum mesela ben.. Fazlası da zarar çünkü.. Bazı doktor 1 bazısı 2 yaşında kesiyor ama ben 3.5 yaşındaki kızıma gün aşırı hala veriyorum güneşe çıkmadığı zamanlarda, d vitamini önemli çünkü.. Ferromixini de yine gün aşırı veriyorum hala 3.5 yaşındaki kızıma ve 1.5 yaşındaki oğluma.. Kiloları gereği günlük almaları gereken demiri menüleriyle tamamlayamıyorlar çünkü, kilo başına 1 mg demir alınmalı günlük, yumurta pekmez et meyve sebze kuruyemiş falan hesapladım hesapladım tamamlanmıyor kilo da aldıkça, o nedenle ferromixinle 2 günde bir takviye yapıyorum.. Demir öbür boyu önemli, o nedenle hiç bırakmadım takibini..

      Sil
  36. Çok soru sordum ama ben emzirdigim sürece nutriway kullanirken bebeklerimin 6 ayı dolunca ferromixin başlayacak mıyım ya da test yaptırıp demir değerleri iyi çıkarsa onlara baslamadan ben kullanmaya devam mı edeceğim ve bitmeyen sorularıma 1 yenisi daha elimde almanyadan gelen tablet ve damla şeklinde vigantolatten var d vitamini için istedim akrabalarım gönderdi ama 400iu değilde 20000 ie tablette de 500ie yaziyor carlson temin edemezsem bunları kullanayim mi ne olur yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Test yaptırma şansınız varsa yaptırın, düşükse hergün, değilse iki günde bir takviye amaçlı verirsiniz benim gibi.. Ama değerleri iyi deyipte demir takibini bırakmayın hiç.. Siz emzirdiğiniz sürece demir kullanın, demir depolarınızın boşaldığı bir dönemden çıktınız, kendiniz için de önemli bu.. Benimde elimde bir sürü tablet birikti calson d siparişlerim esnasında, ama bence kullanmayın, 20000 iu bi defa çok yüksek, bir de tablet formu bebekler için uygun değil..d vitamini getirtemezseniz bebeklerinizi hergün güneşe çıkarın, güneşin olmadığı zamanlarda ise balık yağına başlatabilirsiniz, balıkyağının içinde de d vitamini var çünkü, günlük ihtiyacı karşılayacak dozda, ben oğlumda 6. Aydan sonra ufak ufak başladım balık yağına, hala ikisine de kullanıyorum, bazı doktor 2 bazı doktor 1 yaşta başlayabilir dese de 6. Ayda vermede hiçbir sakınca görmeyenleri de biliyorum.. Möller marka balık yağı içerik olarak iyi..

      Sil
  37. ddrops isminde iki farklı firma var sanırım. ddrops 400UI 90 damla ddropscompany.com ve carlson ddrops 365 damla 400IU . içinde koruyucu yoksa 365 damla açıldıktan sonra 1 sene içinde bozulurmuki? birde forum baştan sona okunduğunda satınalabileceğimiz adresler verilmiş. daha sonra turkıyeye ilgili adresten kargo yok diyenler olmuş yada üretici firmadan daha ucuza nasıl oluyor diyenler. Şu an hangi siteden handi ürünü alacağimi şaşırdım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her iki ürünü de kullanabilirsiniz, bozunma konusu kafanıza takılmasın, firmanın satışa sunduğu dozaj neyse o doz bitene kadar bozunma olmadığının kanıtlanmış ve ilgili otoritelere sunulmuş olması gerekir.. Yoksa satış izni alınamaz.. Satın alma konusuna gelince evet bu blog üzerinde çok fazla tecrübe paylaşımı oldu, pozitif tecrübe edinenlerden herhangi birinin tavsiye ettiği yolu deneyebilir, yine blog üzerinden onlara soru sorabilirsiniz

      Sil
  38. Merhaba.dogumdan snra demir hapi kullanmadm ferro sanol iciyodum oncesinde jelatin var diye artik icmedim.ama belirtileri var halsizlik, sac dokulmesi vs.simdi kizim 3aylik.ben demire baslasam diyorum bu yaziyi okuyunca hangi marka icmeliyim ve bebege zarari olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreçte demir kullanmalısınız, bebeğe hiçbir zararı olmaz aksine faydası olur.. Daha önce yazdığım gibi amway in nutriway iron folic plus en masum içeriğe sahip ürün şu dönemde, amway in hiçbir ürününü kullanmamış biri olarak söylüyorum bunu farklı yerlere gitmemesi açısından.. Diğer taraftan tavsiye edebileceğim alternatif ürünlerin piyasaya sürülmesini heyecanla beklediğimi de söyleyerek..

      Sil
  39. Carlson d vitamini artık Türkiye'de eczanelerde de satışa çıkmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi, nihayet.. O kadar bas bas söylüyordum ki ve o kadar anlam veremiyordum ki böyle bir talebe rağmen olmamasına.. Gözümüz aydın diyeyim mi o zaman😊

      Sil
    2. Evet Marmara forum eczanesinden aldım ben dün

      Sil
  40. merhaba, hangi eczanelerde var acaba ögrenebilir miyim,bulamadık da biz.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bulamadım. hangi eczanede bilen varmı acaba

      Sil
    2. Carlson türkiye distribütörü palmiye ilaçın web sitesinde gözüküyor d vitamini, arayıp sormak lazım, ben bu cevabı yazarken mesai saatleri içinde olmadığı için soramadım ama siz de sorabilir bilgi alabilirsiniz türkiye dağıtımı konusunda.. Ben ilk fırsatta sorup bilgi almaya çalışacağım..

      Sil
    3. eczanelerde carlsons kids daily d3 satılmaya başlamış. üzerinde 4-10 yaş çocuklar için yazıyor. Ancak palmiye grup mevzuata takıldığı için kids olarak getirtebilmiş. baby ismiyle izin alamamışlar. Ancak baby formundaki dozaj (400IU) ve içerik ile aynıymış. Yinede doktorunuza danışın derim.

      Sil
    4. Teşekkürler bilgilendirme için.. Mevzuat gereği çoğu vitamin takviyesinin üzerinde yaş limiti yazıyor ama bu yaşların altında da kullanılıyor, balık yağında falan da böyle.. Burada dozaja dikkat etmek lazım sadece, o önemli, bu konuda da baby ve kids aynı dozajda olduğu için sıkıntı yok bence.. Doktorlar 400 iu dozajında tavsiye ediyor zaten..

      Sil
  41. Merhaba bir yakınım ABD de carlson bulamamış walgreens diye bir markanın d vitaminini getirmiş fikrinizi öğrenebilirmiyim
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. Walgreens d vitamini Hakkı'nda ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil
  43. Hamilelikte yeterince ferro sanol duodenal kullandgm icin emzirme doneminde kullanmak istemedim acaba yanlis mi yaptim bilmiyorum.cunkubicinde jelatin vs.vardi.bebege zarari olmaz mi yarari olur demissnzde.amway bende hic kullanmadim.nereden temin edebilirim demir hapini ayrica bu urun guvenilir mi sonucta eczanede satilmiyor kim uretiyor vs.son sorum carlson limonlu omega3 surubunu almistim emzirme doneminde kullanmamin sakincasi olur mu sizce guvenilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emzirme döneminde ferro sanol duodenal kullanmayarak iyi yapmışsınız ama demir kullanmanız gerekirdi.. Annenin demir kullanmasının bebeğe tabiki yararı olur ama katkı maddesiz bir demir olmalı bu.. Ferro sanolün faydası kadar da zararı olur hem anneye hem bebeğe.. Eczanede satılan herşey keşke güvenilir olsa, ne kadar güzel olurdu?? Ne üreticiler var, neler dönüyor üretim tesislerinde de o ilaçlar tekrar eczane raflarında yerlerini alıyor.. Eczanede satılıp satılmaması bir kriter değil asla, keşke olsa.. Satış kanalı ne olursa olsun belli otoritelerden izin almak, belli standartları sağlamaları gerekiyor o ülkede satış yapabilmek için.. Benim şu ana kadar gördüğüm en masum içerik amway de idi, Yenilerinin eklenmesini dört gözle bekliyorum.. Tercih sizin, istediğiniz ürünü alıp kullanabilirsiniz.. Ben sadece içeriklerini inceleyip yorumda bulunuyorum.. İnternette aratabilirsiniz satışı konusunu.. Balık yağına gelince carlson marka kullanabilirsiniz emzirme döneminiz için, möller d vitamini de içerdiği için bebeğinizde kullanmaya başlayınca möllere geçersiniz

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim..Carlson. Balik yagi surubunun uzerinde ac karnina bi tatli kasigi yaziyordu ama bazi kisiler yemekten sonra icilmeli diyor acaba hangisini dikkate almaliyiz,bu arada birde ben saglika ocaginin verdigi d vit.damlasini kullaniyrm bebegime fakat belirli saati yok bazen sabah bazen unutuyrm gece 10gibi verdigim oluyor yani farkeder mi her gun belirli saatte vermek gerekir mi

      Sil
    3. Balık yağı için aç ya da tok fark etmeyeceğini düşünüyorum, devit kanserojen katkı maddesi içeriyor onun yerine şimdi şimdi eczanelerde satışa sunulan carlson kids d vitaminini öneriyorum, içerik olarak masum.. Tabii ki aynı saatlerde verilmesi önerilir ama verilemediğinde de sıkıntı yaratmaz

      Sil
    4. Saglik ocaginin verdigi monovit.devitle ayni mi icerigi?icerignde uc madde yaziyo d vit, b harfi ile baslayan mi madde ve aycicek yagi

      Sil
    5. B ile başlayan dediğiniz şey işte kanserojen olan, kısaca BHA, internet üzerinden de araştırabilirsiniz zararlarını.. Monovit ve dvit, ikisinde de içerik aynı: D vitamini, BHA, ayçiçek yağı..

      Sil
  44. merhabalar benim 2 aylık bir bebeğim var carlson kullanıyorum ama malum havalar sıcak odamızda muhafaza ediyoruz ve odanın aıcaklığı çoğunlukla 25 derecenin üstünde oluyor buzdolabında mı muhafaza etmeliyim? kullandım bu şekilde bir sıkıntı olur mu bilginiz var mı bu konuda. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, ilaçlar genelde oda sıcaklığı, 30 derece ve 40 derecede stabiliteye alınarak raf ömürleri ve saklama koşulları belirlenir piyasaya çıkmadan önce, bu dokümanlar da ilgili otoritelere sunulur satış izni için. Oda sıcaklığında bozunma gibi bir durum olsaydı saklama koşulu ambalaj üzerinde özellikle belirtilirdi mutlaka. Ama ben alışkanlık gereği her zaman buzdolabında tutarım bu gibi şeyleri, kullanım ömrünü de arttırır bu durum..

      Sil
  45. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için çok sıcak olduğunda bende buzdolabında muhafaza ederim. :) bir sorum daha olacak kızım 2 aylık aşılarını olacak aşı sonrası ve öncesi Nasıl önlemler almalıyım sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://dogalmodern.blogspot.com.tr/2014/07/as-yaptrrken.html?m=1

      Sil
    2. link olarak yapıştırmadı galiba, aşı yaptırırken başlıklı yazımı okuyabilirsiniz blogta..

      Sil
  46. Merhaba. Wellcare d vitaminiyle ilgili bit fikriniz var mi peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masum içerikli ve koruyucusuz bir d vitaminidir kendisi de carlson gibi, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz..

      Sil
  47. Cpk sag olun. Instagramda sizin soylediginiz vitamini satan bir bayan var. Kendisine sordum. Bu ilac amerikada satiliyor. Siz nasil alip satabiliyosunuz. Gumruk veya kargoda sorun olmuyor mu dedim. (Ustelik faturada kesiyor) bana dedi ki amerikadan arkadasim yaninda gelirken getiriyor dedi. Aklima takilan su var. Bi kisi amerikadan gelirken yaninda kac kise ilac getirebilir? Bana hic guven vermedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinle aynı fikirdeyim, bana da satış yaptığını söyleyen çok kişiden mail geldi ama güven olayından dolayı yayınlamadım hiçbirini.. Sonuçta bu iş için o blogu bu bloğu ya da sosyal medya hesabını kullanmak yerine kendi internet siteni kurar satışını yaparsın, biz de burada yazarız bulamayan insanlara şu sitede satılıyor diye, sonuçta herşeyin bir yolu var.. Bu tür kolaycı yaklaşımlar şaibe oluşturuyor insanın kafasında..

      Sil
  48. Bir de 2 aylik bebegim var. Benim kullanmam gereken bir vitamin var mi? Su ab sadece kan ilaci iciyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emzirme döneminde demir kullanmak önemli, zaten kullanıyorsunuz sıkıntı yok..

      Sil
  49. Merhaba ferromixin sadece c vitamini yüksek meyvelerle mi karıştırılıp veriliyor. Yoksa sebzeye karıştırmakta bir sakınca var mıdor. Sizin doktorlar nasıl bir öneride bulundu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt ürünleri ile vermediğiniz sürece herşeyle karıştırıp verebilirsiniz, c vitamini ile vermek emilimi arttırır.. Ama sadece c vitamini içeren meyvelerle verin diye bir kaide yok..

      Sil
  50. carlson kids artık türkiyede satışta palmiye ilaç tarafından bilginiz olsun

    YanıtlaSil
  51. Kardeşim iyi günler. Benim eşimde doğum yaptktan sonra kemik erimesi ortaya çıktı. Çocuğumuz 8 aylık oldu. Doktor çocuğumuzu sütten kesip annenin demir ve kalsiyum eksikliğinden dolayı iğne vurulması gerektiğini söyledi. Çocuğu sütten kesmeden kullanabileceğimiz bir ürün var mı tavsiyelerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi sürecinde olduğunuz için müdahale etmek istemem, sonuçta kemik erimesi çok ileri bir seviyedeyse anneden bebeğin daha fazla kalsiyum çekmemesi için emzirmeyin demiş olabilir ya da kullandığınız iğnelerin yan etkilerinin bebeğe geçmemesi için emzirmeyin demiş olabilir.. Sadece tavsiyem başka bir doktora daha gidin lütfen ve bana sorduğunuz gibi emzirmeyi kesmeden bir tedavi uygulanıp uygulanamacağını sorun ne olur, kalsiyum içeriği yüksek bir ilaç ile emzirmenin birlikte mümkün olabilir, ama kemik erimesi ileri bir seviyede değilse.. Hamilelikte kalsiyum almamış olmak kemik erimesini tetikliyor maalesef, sonrasında emzirme döneminde de almak gerekiyor tabii.. Bebek anne karnında da emzirme döneminde de annedeki bütün kalsiyum ve demiri çekiyor.. Lütfen başka bir doktora da danışın, yüksek içerikli kalsiyum ilaçları ile çözüm bulunabilir diye düşünüyorum tedavi sürecine emzirmeyi bırakmadan.. Tekrar söylüyorum, tedavi sürecinde olduğunuz için herhangi bir ürün tavsiye edemem, ona en doğru kararı doktorunuz verecektir.. Her doktorun yaklaşımı çok farklı olabiliyor, o nedenle ikinci bir doktordan daha bilgi alın diyorum, o da aynı şeyi söylerse o zaman yapacak birşey yok, kemik erimesi ciddi bir hastalık lütfen ihmal etmeyin, doktor önerisi harici de tedavi uygulamayı düşünmeyin derim.. Sağlıkla kalın..

      Sil
  52. Konudan bağımsız bir sorum olacak bebeğime hangi demir ilacını kullanmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konudan bağımsız değil hatta yazının içinde cevabı da var, ferromixin öneriyorum ben

      Sil
  53. Merhaba. Bebeğim 5.ayına girdi. Doktorumun çok ısrar etmesine rağmen d vitamini koruyucu maddeler içerdiğinden vermedim. Şimdi ben de carlson kids vitamininden vermek istiyorum. Türkiyede her eczane de satılıyor mu? Mersinde yaşıyorum. Bu ilaca nasıl ulaşabilirim? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczaneye sorun, talep edip depolardan getirtebilirler diye düşünüyorum, palmiye ilaç türkiye dağıtımını yapıyor, gerekirse telefonla onlara da ulaşıp sorabilirsiniz

      Sil
  54. Carlson baby ve kids olarak 2 urun cikariyor içerikleri ayni 400iu ve hindistancevizi yagi ama bir farklari var mi acaba? Kids icin 4 yas ve uzeri diye okudum bir sitede. Turkiyede sadece kids var artik bircok sitede satisi var ve depolardada mevcut eczaneler istediginizde getirtiyor ama emin olamadığım icin alamadim. Siz ne dusunuyorsunz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik aynı, kullanabilirsiniz

      Sil
    2. Icerik ayni ise neden 4yas uzeri deniliyor ve baby icin ayri damlasi uretilmis bi farki yok mudur gercekten, emin olmak istiyorum?birde hemsire monovit damlasini 3ten,5damlaya cikardi bu halde carlson kullanmaya baslasam kac damla vermeliyim denk olmasi icin?carlson kids siparis verdikte,gelince kullanmak istiyorum ama kids oldugu icinde muallaktayim..sagolun

      Sil
    3. Mevzuatlar ya da satış stratejileri nedeniyle baby ve kids ayrımı yapılmak zorunda kalınıyor bazen..Ama içerikleri aynı, kafa karıştıracak herhangi bir durum yok.. Günlük 400 iu yeterli bir dozdur ve bu carlsonda 1 damlaya tekabül eder.. Monovitte ise bu doz 3 damladır, kış geldiği için hemşire arttırmış olabilir ama gerekli dozun üzerinde kullanılmasını da tavsiye etmiyorum ben.. A ve d vitaminlerinin fazlası da zarar çünkü.. Carlson kids artık türkiyede eczanelerde de satılmaya başlandı, bence BHA içerikli monovit yerine carlson ya da wellcare e geçiş yapabilirsiniz.. Carlson artık ulaşılabilir olduğu için daha kolay bulabilirsiniz..

      Sil
  55. Nova ferrum pediatrik drops hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğinde sodium benzoate var, onun yerine ferromixin kullanabilirsiniz, daha masum bir içerik..

      Sil
  56. Merhaba. Benim oğlumun da d vitamin değeri 9. Ay kontrolünde sınırın altında çıktı. Kanserojen maddeler yüzünden d vitamini ilacını kullanmayı reddettim. Ilkbahar ve yaz boyunca sürekli güneşlendirdim. Yine de hiçbir işe yaramamış çok üzüldüm böyle bi salaklık yaptığıma. carlsonu birkaç gün önce sipariş verdim gittigidiyor dan. Bazı doktorların büyükşehirlerde ne kadar güneşlensek de yararlı ışınların hava kirliliğinden dolayı vücudumuza ulaşmadığı yorumlarını okuyunca sizinle de paylaşmak istedim. Güneşlenmek için daha doğal ve kalabalık olmayan yerleri seçmeliymişiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuya epeydir değinmek istiyordum, Güneşten d vitamini alabilmek için bulunduğunuz bölgeye ve güneş ışınlarının geliş açılarına göre belirlenmiş saatlerde güneşe çıkmak gerekiyor, http://woto.com/guneslenme-takvimi bu sitede detaylıca anlatılmış faydalı bir yazı var konu ile ilgili..

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim iyo günler :)

      Sil
  57. Merhabalar 3 aylık bebeğim var sizin tavsiyenizle internet üzerinden carlson siparisi verdim 3 gündür de kullanıyorum..siparis verdiğim site nutricelebrity fiyati amerikada kinin fiyati ile ayni zaten oradan geliyor ürün 9 usd sadece kargo fiyati ekleniyor sorum şu sizce ürünün orijinal olmama olasılığı var mı aklımı çok kemiriyor bu soru 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaması lazım, oradan alışveriş yapan çok kişi oldu, yorumlar kısmında görebilirsiniz.. Türkiyede eczanelerde de calson kids satışı yapılıyor artık, aklınızda olsun..

      Sil
  58. Ya da ürünün orijinal olup olmadığını nereden anlarız nereden sorgulatabiliriz acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye distribütörlüğünü yapan palmiye ilaç yardımcı olur diye düşünüyorum, olamasa da yönlendirebilir bu konuda, olmadı yurtdışına bir mail atın carlsona mutlaka döneceklerdir elimdeki ürünün sahte olup olmadığına dair tereddütüm var derseniz.. Sahtecilik konusu oldukça önemlidir bizim sektörde, mutlaka ilgilenilir..

      Sil
    2. Üretici firma olan Carlson Amerika'ya Carlson@CarlsonLabs.com mail adresine ürünün üzerinde ki lot ve son kullanma tarihini yazıp yollarsanız orjinal olup olmadığını mail olarak teyid ederler.

      Sil
  59. Merhaba 6.5 aylık bebeğim var. Acd3 15 damla kullandık doktor tavsiyesiyle. Yurtdışından dcure d vitamini aldık. Eczacı 6 drops yazdı 6 damla. Emin olamadım. Size de danısayım. İçeriği temiz midir? 6 damla doğru mudur? Değilse carlson alayım. Tesekkurler bilgilendirmeleriniz icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden içerik bilgisine ulaşamadım, elinizdekinden yazıp gönderir misiniz bi bakayım

      Sil
    2. Wellcare vitamin d3 içeren takviye edici gıda diye bir ürün önerildi bha koruyucu madde ttlandırıcı içermiyor diyor birde sprey formda bir puf 400 ıu imiş size danısayım istedim şimdiden teşekkür ederim..

      Sil
    3. Wellcare da masum içerikli bir d vitamini, kullanabilirsiniz.. Ama bildiğim kadarıyla türkiyede yoktu, bulabiliyorsanız sıkıntı yok, bulamazsanız türkiyede satışı başlayan carlson kids 400 iu da alıp kullanabilirsiniz, hangisine kolay ulaşabilirseniz onu alın, içerik ikisinde de masum..

      Sil
    4. Merhaba ben 2 senedir doktorumuzun verdigi deviti veriyordum kizima ta ki kanserojen oldugunu okuyuncaya dek. Uykularimi kacirircasina kendimi kötü hissediyorum bu konuda. Herseyini organik ve günluk yapan ben kendi ellerimle cocuguma neler yaptim diye paraliyorum birkac gundur kendimi. Bahsettiginiz d vitaminini arastirdim yalniz o vitamindede palm oil oldugunu gordum. Yanlis miyim acaba?

      Sil
    5. Geçmişe yapacak birşey yok, önünüze bakın, bundan sonrasını nasıl kurtarabilirim e yoğunlaşın bence.. palm oil konusunda son yorumlarımı okuyun, detaylıca anlattım..

      Sil
  60. Merhaba ferromixin 6 ay oncesinde kullanilabiliyor mu acaba?su an 5 ayligiz ve sadece formul sut ile besleniyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ek gıdaya geçene kadar siz demir kullanın emziriyorsanız, ek gıdayla birlikte ferromixine başlarsınız, benim tavsiyem bu yönde.. Emzirmiyorsanız bebeğinize bir kan testi yaptırın derim, demir değerleri iyiyse ek gıdaya geçene kadar bekler ek gıdaya geçince verirsiniz, içiniz de rahat olur.. ben oğlumda 7. Ayda başlamıştım demire, doktorumuzunda kontrolüyle tabii..şu süreçte ferromixini süt ile vermek doğru değil maalesef..

      Sil
  61. Merhabalar.Bebegime demir eksikliğinden ötürü 4 aylıkken ilaca başladik.Tavsiye ile whatsapp üzerinden iletişime gectigim bir bayandan nova ferrum isimli ilacı aldım.3 aydır kullanıyorum ilacı.Ancak son yapılan testlerde bebeğinde yüksek oranda kansızlık görülüyor.ilacin orijinal olup olmadığını nasıl anlatabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden firmasının web sitesine mail atın lot numarasını, mutlaka döneceklerdir.. şunu da eklemeden geçemeyeceğim nova ferrum içeriğinde sodium benzoate var, o nedenle ben çok tavsiye etmiyorum, yinede sizin kararınızdır..6. Ayı geçtiyseniz ferromixine dönebilirsiniz.. ayrıca demir eksikliğinin altında başka nedenler de olabilir, araştırın mutlaka.. bir de demir ilacını birlikte verdiğiniz gıdalar da emilimini etkileyebilir, ona da dikkat edin.. c vitamini emilimi arttırıp, süt ürünleri emilimi azaltır unutmayın..

      Sil
    2. Merhabalar,
      Aynı soru benim de aklıma geldi ben de daha almadan üretici firmayı bulup mail attım ve bana yetkili satıcılarının bilgilerini verdiler. Siz de http://gensavis.com/Contact_Us.html adresinden bir form doldurun bence, ben içim rahat etmeden hayatta çocuğuma vermezdim yoksa.

      Sil
  62. Merhaba. sodium benzoat iceren ilaclarin c vitaminiyle alinmamasi gerekiyor c vitamini ile alinmadigi surece herhangi bir zarari olmadigini yurt disindaki bir kaynaktan ogrendim EVET sut urunleri emilimini azaltiyor. Tum demir preparatlarinin ac karnina alinmasi gerekiyor etkili olabilmesi icin. Novaferrum da uzerinde 1 ml alinmasi gerektigi yazdigi halde doktorum 5-6 damla verdi diye dozunu turkiyedeki ilacla ayni sekilde ayarlayip o sekil kullananlar var 5-6 damla yarim ml bile yapmayabilir. Ve nova ferrum icin etkili olmayabilir. Yetkili saticilari wallgreens, amazon ve drug store. Aldiginiz kisi bunlarin faturasini size gonderebiliyorsa emin olabilirsiniz cunku bu urunler markette yada eczanede satilmiyor. Sadece bu 3 firma ve doktorlar alabiliyor direk firmadan. Yada novaferrum web sitesinden mail atarak barcode noyu kontrol ettirebilirsiniz hemen donus yapiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki sodium benzoate c vitamini ile birlikte alınmadığında da o kadar masum değil.. Bununla ilgili yapılmış birçok araştırma sonucu mevcut çeşitli üniversiteler tarafından.. o nedenle sodium benzote içerikli herhangi bir ürün kullanımını önermiyorum..

      Sil
  63. Merhabalar sağlık ocağının verdiği devit ilacının içeriğini araştırırken dün sizn blogunuza ulaştım Allahım bin kere razı olsun sizdenki bu kadar faydalı bilgileri zaman ayırıp paylaşıyorsunuz.Benim sorum bebeğim 4. Ayını doldurdu ve hiç bir şey kullanmadım bebekde bende bebeğim için neleri kulanacağım hangi aylarda hangisini birde kendim neleri kullanmam gerekiyor yazarsanız sevinirim Allahıma emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczanelerde satışa sunulan carlson kids d vitamini her gün 1 damla, demir olarskta ek gıdaya başladığınızda ferromixin, günde 1 poşet tavsiye ederim.. siz de demir kullanmayı ihmal etmeyin bebeğinizi emziriyorsanız, emzirmiyorsanız da tabii.. nutriway iron folic plus tavsiyem..

      Sil
  64. Mehabalar verdiğiniz bu bilgiler için Allah razı olsun.Benim 4. ayını yeni tsmamlamış bebeğim var sizin tavsiyeniz üzere carlson sipariş verdim 60 tl ye .Kendim ise hamilelik boyunca marinkap balık yağı kullandım.şimdi ise kendim için ne kullanmam gerekiyor onu öğrenmek istiyorum sizden.Birde çocuk gribal enfeksiyonlarda ne kullanmalıyım.Demir ve vitamin öneriniz nedir kendim için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir önceki cevabımda sorularınızı yanıtlamış oldum sanırım.. gribal enfeksiyonlar için de öksürük için prospan dışında birşey kullanmıyorum ben.. Ana sayfadaki "Ateş düşürücü kullanılmalı mı?" yazımı okuyun lütfen.. Piyasadaki tüm çocuk enfeksiyon ilaçları likit formda olduğu için kanserojen koruyucular içermekte.. ben hastalığın başında doğal yollarla tedbir alıp ilerlemesini engelliyorum.. Bir gece ateşlenip bir iki kusup atıyorlar vücutlarından 1 günde.. Ertesi güne birşey kalmıyor.. Önemli olan vücudun enfeksiyonla savaş mekanizması olan ateşi kesmeye çalışmamak, soyarak ılık duşlarla belli seviyede kalmasına izin vermek.. Bu şekilde yaklaşınca hem çabuk atlatıyorlar hem de hastalıklara karşı daha dirençli oluyorlar..

      Sil
  65. ocean vitamin d3, wellness d3 hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Best nest wellness olarak geçen d vitamininde sıkıntı yok, ancak ocean d vitaminin içerik bilgisine internet üzerinden ulaşamadım maalesef.. elinizde varsa gönderin yorumlayayım hemen, yoksa fırsatım olduğunda ancak bir eczaneden bakıp dönebilirim..

      Sil
  66. Merhaba. Carlson d vitamininin içeriğindeki palm yağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu benim de kafama takılmış, bir zaman araştırmıştım.. Carlson kendi sayfasında da konu ile ilgili bir açıklama yapmış, onu da okuyabilirsiniz.. İçerikteki palm yağı değil palmiye ve hindistan cevizinden elde edilen MCT, içerik bilgisine göre.. MCT serbest halde bulunmadığı için bunun ekstrakte edilmesi gerekiyor alınan kaynaktan.. Palmiyeden de elde edilirken sadece çekirdeğinin kullanıldığı yönünde bilgiler var, yağın elde edildiği kırmızı meyvenin kullanılıp kullanılmadığı konusunda emin değilim MCT elde edilirken.. MCT, ekstraksiyon metoduyla yani bir solvent yardımıyla ezilen parçadan uzaklaştırılarak elde ediliyor.. Burada aslında sorgulanması gereken konulardan biri de hangi solvent kullanılarak uzaklaştırıldığı.. Bu konu hindistan cevizinden elde konusunda da geçerli.. Bu noktada oksidasyona rastlanmaması için son dönemlerde buhar yönteminin tercih edildiğini biliyorum.. carlson laboratuarının verdiği cevapta oksidasyon problemi yaşamadıklarını söylüyorlar stabilite testinde.. Bu iyi birşey bana göre..
      Palm yağı ile ilgili olarakta birkaç şey söyliyim:
      Palm yağı bitkisel bir yağ olmasına rağmen doymuş yağ oranı yüksek olduğu için 55 dereceye kadar katı bir yağdır.. Bu haliyle doğal bir yağ olmasına rağmen kalp ve damar sağlığı açısından sakıncalıdır.. Buraya kadar kanserojen yada toksik değildir, ama onun ucuz fiyatı ve yeniden yeniden kullanılabilirliği yüksek bir yağ oluşu nedeniyle diğer yağlara kıyasla özellikle gıda sektöründe kızartmalarda sonsuz kere kullanılıyor olması onu kanserojen ve toksik yapar..
      Bu noktada özellikle palm yağı içeren ambalajlı ürünlerden uzak durmaya ve dışarıda çocuğunuza yemek yedirmemeye de çok dikkat etmek gerekiyor.. Çünkü bu noktadaki palm yağı kalp ve damarlara zarar vermenin ötesinde artık toksik ve kanserojen etkiye de sahip oluyor..

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkür ederim. Ocean marka alacaktım aslında (zeytinyağı içeriyor) ama eczaneler 400 iu olanı temin edemediklerini söylediler.Ben de Carlson aldım zararsız olduğunu umarak:)

      Sil
  67. merhabalar kizim 6.ayina yeni girdi carlsond3 vitamini 5 aydir cay kasiginla anne sutu ile birlikte veriyorum dogrumu yapiyorum.cunki ben d3 eksikliginden supheleniyorum bebegimin sol gogus kaburga kemiginin uc tarafi yuvarlak sis bir sekil aldi 4 gun once farkettim bu durumu yasayan var mi acaba tahlil yaptirabilirmiyim daha cok kucuk saygilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhmal etmeyin mutlaka bir uzman doktora gösterin, uygulama olarak yanlış birşey gözükmüyor d vitamini konusunda.. ağzına doğrudan da damlatabilirsiniz.. süt ile birlikte verilmesinde bir sakınca yok.. kalıtsal özel bir durum olabilir belki.. Raşitizm değil de başka birşey olabilir ya da , ama ne olur ihmal etmeyin.. Benim oğlumda da göğüs kafesinde ağladığında bir yumru beliriyordu, göğüs kafesinde bir açıklık olduğunu belirtmişti doktoru ve izlemeye aldı, zamanla kapanadabilir operasyon da gerekebilir dendi.. çok şükür ki zamanla kapandı.. umuyorum sizin de kısa zaman da izlemle normale döner.. sağlıkla kalın..

      Sil
  68. Nutrigen'in babytamin' için ne düşünüyorsunuz? Doktorumuz d vitamini için kullanın dedi. 13 vitamin içeriyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutrigen babytamin içeriğine ulaşamıyorum internet üzerinden, elinizde kutu varsa prospektüsten içindekiler kısmını yazarsanız hemen dönerim..

      Sil
  69. Çocuğumuz 10 aylık. Carslon baby değil de carslon kids kullansak olur mu? Bir de Amazon'da filan carslon baby süper daily yazan doğru olan mı?

    YanıtlaSil
  70. Bizim doktorumuz, d kullanmıyoruz deyince nutrigen'in babytamin'ini örnermişti. Burada carlson d'yi görünce kafamız karıştı. Carlson'un kids'ini eczanede bulduk; ama baby'si yoktu. Kids'i kullanalım mı, baby'i mi Amazon'dan sipariş verelim. Babytamin için ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kids ve baby aynı içerik yani 400 iu, kids verebilirsiniz..

      Sil
  71. Çok uzun sure once yazilan bir yazi olmasina ragmen sorulara cevap verdiginizi gorunce sevindim..
    Carlson D drops un icinde "medium chain triglycerides oil (coconut and palm source)" yazarken D drops'da sadece "D3+coconut oil" diyor. Bu D Drops'u daha masum yapmaz mi?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yüz yapar diyemiyorum, palm source olarak bahsedilen palm yağı değil çünkü yukarıdaki upuzun yorumda da detaylıca yazdım görüşlerimi bu konudaki.. her ikisinde de aynı miktarda mct ekstrakte ediliyor bitkiden, kaynak ne olursa belli metotlar kullanılarak.. kaynaktan ziyade ekstrakte metodu önemli bence.. o nedenle bu daha masum diyemiyorum çünkü hangi metodu kullanıyorlar bilmiyorum.. ama siz hangisini kullanmak istiyorsanız onu kullanın kesinlikle..

      Sil
  72. Bebegim 9 aylık balık yağı kullanmalı miyim ?evetse hangi marka önerisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorlar genelde 1 yaş diyor, 6 ay üzeri kullanılabildiğini de okudum birkaç yerden.. ben oğlum da 10. Ayda başlamıştım, gün aşırı olarak.. megaomega içerik olarak çok iyiydi, bir dönem tedarik sıkıntıları vardı yeniden başlamışlar satışa.. onu öneririm, alternatif olarakta möller balık yağı..

      Sil
    2. Bebeginiz 10 aylıkken ne kadar balık yağı veriyordunuz

      Sil
    3. Ben megaomega ile başladım balıkyağına, üzerinde belirtilen ölçülerde verdim..

      Sil
  73. Merhabalar,
    Carlson d drops u Amerika'dan getirtiyorduk, yakın zamanda gelecek kimse yok.Artık Türkiye'deki eczanelerde bulunduğu yazılmış.Hangi eczanelerde bulunduğunu nasıl öğrenebiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiyede olan kids ama baby ile aynı içerikte yani 400 iu.. palmiye ilaç dağıtımını yapıyor, doğrudan onlara sorabilirsiniz bulunduğunuz bölgeye göre..

      Sil
  74. İçindekiler kısmının fotoğrafını çektim. Mail adresiniz varsa size gönderebilirim.

    YanıtlaSil
  75. Bizi aydınlatan bilgileriniz ve geri donusunuz için öncelikle Size teşekkür etmek isterim . Uzun zamandır aklıma takılan bir konu var ve Size sormak istedim . Birçok yazı okudum ama tam anlamıyla ikna olmadım bir türlü. Bebeklik döneminde yapılan aşılarla çocuklara hastalık verildiği aşılarda maymun,domuz Vs. Embriyosu olduğuna dair iddialar var.hatta birçok aile çocuğuna aşı yaptırmıyor .bu konuda siz ne düşünüyorsunuz aşı içeriklerine ulasabilsek bile sizin gibi anlamlandiramayiz.zararli ve koruyucu etkisi olmayan asilar mi yapılıyor bebeklerimize? En Son okuduğum yazıda Rotavirüs aşısı yaptırılan cocuklardan aşısı olmayan çocuklara Rotavirüs bulaştığıni okudum ve şok oldum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşı konusu çok tartışmalı bir konu.. O nedenle hangi tarafa inanacağına karar vermek gerçekten zor.. yapılan araştırmalar var mutlaka, ama o araştırmalar bize nasıl sunuluyor onu bilemiyoruz maalesef.. Global anlamda çok büyük bir sektör çünkü bu.. otizmle ilişkisi kanıtlandı deniyor, diğer taraftan otizm ile arasında bir ilişki olmadığı kanıtlandı deniyor vs..
      temelde aşı zayıflatılmış mikropların vücuda verilmesidir bağışıklık sistemini tanıştırmak maksadıyla.. Bu nedenle aşı olanlar eğer dirençsizlerse o hastalığın belirtilerini gösterebilirler bazı aşılarda, grip aşısında olduğu gibi.. Bu zayıflatılmış mikroplar doku yoluyla çoğaltıldıkları durumlarda, hayvana ait doku örneği içerebilirler mi diye çok tartışıldı geçmişte.. Bir de koruyucu olan ağır metaller kısmı var tabii.. Bu kısımı araştırdığımda biraz daha elle tutulur rahatlatıcı cevaplar buldum..İçine embriyo koyalım, mikrop koyalım bulaştırsın şeklinde bir yaklaşım olduğunu sanmıyorum, olayın doğasının halk diline böyle düşmesinden kaynaklanıyor bu söylemler bence..
      Bu noktada karar artık aileye kalıyor.. Bence en önemli veri aşılanan çocukların ailelerinin tecrübeleri.. internet üzerindeki bu paylaşımlar gün geçtikçe artıyor.. ben çocuklarım için araştırma yaptığım dönemlerde bu kadar bilgi yoktu internet üzerinde.. sadece doktor yorumları vardı, onlara da güvenip inanamıyorsunuz maalesef.. yaptırın diyen var, yaptırmayın diyen var, sadece bazılarını yaptırın diyen var.. Ben o dönemde bir karar vermek zorundaydım ve enfeksiyon hastalıklarının salgın olabileceği deprem gibi dönemlerde ülkemin kriz yönetimine çok fazla güvenemediğim için aşılarını yaptırdım.. Yan etkilerine dair bu kadar kullanıcı yorumu ve tecrübe paylaşımlarını ilk ağızdan görmüş olsaydım yaptırmazdım sanırım.. Rotavirüste mesela immün yetmezliği olan çocuklarda vurulmaması gerektiği, aşılardan sonra nükseden alerji vakaları gibi birçok tecrübelere denk geliyoruz artık internet üzerinde.. Alerji olayı tabii tek taraflı değil bence, yediğimiz içtiğimiz kullandığımız herşeyin toksik etkilerinin de bir dışavurumu..
      şu anki düşüncem; sadece ama sadece doğal yollardan beslenerek güçlü bir bünye ve bağışıklık sistemine sahip bir çocuğu hiçbirşeyin devireceğini sanmıyorum.. İster aşılı olsun ister aşısız.. annenin de en az bebek kadar doğal şeyleri alması lazım vücuduna.. işte o zaman aşı olduysa da yan etkileri minimumda olacaktır, aşı olmamışsa da karşısına çıkan herşeyi daha kolay atlatacaktır..
      Bu nedenle kararı tartıp biçip ailenin vermesi gerekiyor..
      Aşı vurdurma kararı verilirse de mutlaka aşıların lot numaralarının aşı kartına kaydedilmesini sağlayın..
      Aşı kadar çocuğunuzun vücuduna giren ve maruz kaldığı herşeyi de bu anlamda gözden geçirin nolur..

      Sil
  76. Merhaba,
    Sayenizde d vitamini sorununu çözdük ancak şu demir takviyeleri bir türlü içime sinmedi. Doktorumuz 6 aylık bebeğim için Novaferrum adında bir demir takviyesi önerdi. Bu ürünle ilgili bilginiz var mı?

    http://www.novaferrum.com/shop/novaferrum-pediatric-drops-otc/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Novaferrum da yanlış hatırlamıyorsam sodium benzoate vardı.. ek gıdaya başladıysanız ferromixin verin, ben iki çocuğuma da ferromixin kullanıyorum, içerik masum..

      Sil
  77. merhaba, daha önce bloğunuzu takip ettim ve carlson ürününü kullanıyorum. aksam cnntürkte onkoloji uzmanı prof. dr faruk aykan bu konuda programa katılmış konuşmasnı dinledim ve kendisine ürünle ilgili mail attığımda palm yağı içerikli ürünlerden uzak durmamız gerektiğini belirten kısa ve öz bir yanıt aldım. bu konuda bloğnuzu takipteyim ben bir süre kullanmamayı düşünüyorum. yeni bir bilgi edinirseniz ve burada paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasadaki palm yağından tabiiki uzak durmak gerekiyor, bu ilk kez söylediğimiz birşey değil.. sizin yine de içinize sinmiyor ise baby d drop kullanabilirsiniz, içeriğinde sadece hindistan cevizi olduğu yazıyor.. ya da bebeğiniz 1 yaşını geçtiyse balık yağına başlayabilirsiniz, onun içeriğinde de d vitamini var, balıktan elde edilmiş.. megaomega öncelikli, möller sonraki tavsiyem balık yağında.. Aşağıdaki açıklamama istinaden ben kullanmaya devam ediyorum carlson ı.. Sizin kafanız nasıl rahat edecekse öyle hareket edin.. Konuyla ilgili daha önce verdiğim yanıtı tekrar paylaşıyorum:
      "Bu konu benim de kafama takılmış, bir zaman araştırmıştım.. Carlson kendi sayfasında da konu ile ilgili bir açıklama yapmış, onu da okuyabilirsiniz.. İçerikteki palm yağı değil palmiye ve hindistan cevizinden elde edilen MCT, içerik bilgisine göre.. MCT serbest halde bulunmadığı için bunun ekstrakte edilmesi gerekiyor alınan kaynaktan.. Palmiyeden de elde edilirken sadece çekirdeğinin kullanıldığı yönünde bilgiler var, yağın elde edildiği kırmızı meyvenin kullanılıp kullanılmadığı konusunda emin değilim MCT elde edilirken.. MCT, ekstraksiyon metoduyla yani bir solvent yardımıyla ezilen parçadan uzaklaştırılarak elde ediliyor.. Burada aslında sorgulanması gereken konulardan biri de hangi solvent kullanılarak uzaklaştırıldığı.. Bu konu hindistan cevizinden elde konusunda da geçerli.. Bu noktada oksidasyona rastlanmaması için son dönemlerde buhar yönteminin tercih edildiğini biliyorum.. carlson laboratuarının verdiği cevapta oksidasyon problemi yaşamadıklarını söylüyorlar stabilite testinde.. Bu iyi birşey bana göre..
      Palm yağı ile ilgili olarakta birkaç şey söyliyim:
      Palm yağı bitkisel bir yağ olmasına rağmen doymuş yağ oranı yüksek olduğu için 55 dereceye kadar katı bir yağdır.. Bu haliyle doğal bir yağ olmasına rağmen kalp ve damar sağlığı açısından sakıncalıdır.. Buraya kadar kanserojen yada toksik değildir, ama onun ucuz fiyatı ve yeniden yeniden kullanılabilirliği yüksek bir yağ oluşu nedeniyle diğer yağlara kıyasla özellikle gıda sektöründe kızartmalarda sonsuz kere kullanılıyor olması onu kanserojen ve toksik yapar..
      Bu noktada özellikle palm yağı içeren ambalajlı ürünlerden uzak durmaya ve dışarıda çocuğunuza yemek yedirmemeye de çok dikkat etmek gerekiyor.. Çünkü bu noktadaki palm yağı kalp ve damarlara zarar vermenin ötesinde artık toksik ve kanserojen etkiye de sahip oluyor.."

      Sil
    2. teşekkür ederim. bebeğimiz henüz 2 aylık. tereddütler nedeniyle carlsonu bıraktık yerine wellcare vit. d3 400 iu kullanmaya başladık. içerik olarak saf zeytinyağı ve d3 vitamini yazıyor. ilginiz için tekrar teşekkürler.

      Sil
    3. Tercih sizindir, tabii ki istediğiniz ürünü kullanabilirsiniz.. Ama sizden özellikle şunu rica ediyorum, gün içinde kullandığımız birçok gıdanın içinde ALENEN ve NET bir şekilde palm yağı bulunuyor, lütfen bunları da araştırın ve hayatınızdan çıkarın.. Annesütü veren annenin beslenmesi, yarın öbürgün ekgıdaya geçecek çocuğunuzun beslenmesinde bunlara kat be kat dikkat etmeniz gerekiyor.. Bunun için market ürünlerini, pastane ürünlerini, dışarıda yemek yemeği hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.. Ancak bunları yaparak palm yağı tehdidinden uzak durabilirsiniz.. ben bunları hayatımdan çıkaralı çok uzun zaman oldu, palm yağı yeni patlak verse de aslında çok eski bir mevzu..

      Sil
  78. Merhaba, Carlson d vitaminde palm yagi var? Bunu nasil aciklayacaksiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yorumda bunu uzun uzun açıkladım zaten, okumuş olsaydınız, bloğu takip eden biri olsaydınız böyle bir yorum yazmazdınız!!

      Sil
  79. Merhabalar. Bize verdiğiniz bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle. Benim sormak istediğim bir soru var. Eşim ingiltereden baby Ddrop getirmiş ancak 300 ıu... 400 ıu elimizde yok denilince 300 ıu olanını almış..Bu dozu da yeterli gelir mi acaba? İllaki 400 ıu mu kullanmak gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde uygulanan 400 iu olmakla birlikte farklı kaynaklarda farklı rakamlar da var.. Doktorunuzdan da teyit alın mutlaka.. ben sıkıntı olacağını sanmıyorum çocuğunuzun özel bir durumu yoksa.. Şöyle de yapabilirsiniz; Balıkyağında da d vitamini var, 1 yaş üstündeyse bir gün elinizdeki d vitamininden bir gün balıkyağı vererek dengelemeye çalışabilirsiniz günlük dozu.. önümüz yaz zaten, d vitaminini güneşten de almasını sağlayarak günlük eksik dozu kapatabilirsiniz..

      Sil
  80. Merhaba

    Uzun zamandır sizi takip ediyorum.Genelde doktorumuzun d drop gibi önerilerine google dan araştırdığımda hep bloğunuz çıkar ve onaylar nitelikteki yazılarınızla içim rahatlardı. Ancak bu sefer demir olayında durum farklı oldu. Doktorumuz Novaferrum pediatric drops öneriyor. Ancak siz çok emin olmamakla birlikte sodium benzoate den bahsetmişsiniz. Ferromixin kullandığınızı ve memnun olduğunuzu biliyorum ama yinede doktorumuzun önerdiği diğer demir ilacına biraz vakit ayırmanızı ve alıcı gözle değerlendirmenizi rica ediyorum. D vitaminnde olduğu gibi yine Konu ilaç da en iyisi diyerek bizi bu yurtdışında bulunan ilaca yönlendirdi.Sipariş vermeden önce sizin yorumunuzu önemsiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Novaferrumda sodium benzoate olduğu için ben kullanmazdım, sadece o kadarını söyleyebilirim.. tercih sizin..

      Sil
  81. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  82. Merhaba uzun incelemelerden sonra 3 yaşındaki oğlum için d vitamini olarak Wellcare almaya karar verdim. Ama 1 – 18 yaş 600IU ile 2000IU arası (4000IU kadar güvenli) onerilen kırmiizi kutu normalde diğer markalarda hep 400 Iu ibaresi oluyor. Sizce 600Iu sorun olur mu?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...